Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Malze dla poczatkujacych*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kiiri" data-source="post: 819675" data-attributes="member: 5590"><p>1 kg malzy</p><p></p><p>lyzka masla</p><p>3 posiekane zabki czosnku</p><p>50ml wody </p><p>200ml bialego wytrawnego wina</p><p>100-150ml slodkiej smietanki</p><p>sol i pieprz do smaku</p><p></p><p>pietruszka</p><p></p><p>1. Oczyscic malze - mazle musza byc zywe. Poznajemy je po tym ze maja zupelnie zamknieta skorupke, lub jezeli maja lekko otwarta, a popukamy nimi w blat stolu zamkna sie. Te ktore sie nie zamkna nalezy wyrzucic. Malze obskrobujemy z glonow i myjemy.</p><p></p><p>2. Podgrzac maslo i podsmazyc czosnek. Dodac wode i wino, sol i pieprz, przykryc i gotowac na malym ogniu 2-3 min</p><p></p><p>3. Podwyzszyc temperature i gdy sie zwawo gotuje dodac muszle i gotowac okolo 5 min pod przykryciem i co jakis czas potrzasac garnkiem zeby wymieszac muszle</p><p></p><p>4. Na samym koncu dodajemy smietanke i gotujemy jeszcze 1-2 min</p><p></p><p>5. Wyrzucamy te muszle ktore podczas gotowania sie nie otworzyly</p><p></p><p>6. Podajemy posypane posiekana natka pietruszki </p><p></p><p>SMACZNEGO!</p><p></p><p>[ATTACH=full]38128[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kiiri, post: 819675, member: 5590"] 1 kg malzy lyzka masla 3 posiekane zabki czosnku 50ml wody 200ml bialego wytrawnego wina 100-150ml slodkiej smietanki sol i pieprz do smaku pietruszka 1. Oczyscic malze - mazle musza byc zywe. Poznajemy je po tym ze maja zupelnie zamknieta skorupke, lub jezeli maja lekko otwarta, a popukamy nimi w blat stolu zamkna sie. Te ktore sie nie zamkna nalezy wyrzucic. Malze obskrobujemy z glonow i myjemy. 2. Podgrzac maslo i podsmazyc czosnek. Dodac wode i wino, sol i pieprz, przykryc i gotowac na malym ogniu 2-3 min 3. Podwyzszyc temperature i gdy sie zwawo gotuje dodac muszle i gotowac okolo 5 min pod przykryciem i co jakis czas potrzasac garnkiem zeby wymieszac muszle 4. Na samym koncu dodajemy smietanke i gotujemy jeszcze 1-2 min 5. Wyrzucamy te muszle ktore podczas gotowania sie nie otworzyly 6. Podajemy posypane posiekana natka pietruszki SMACZNEGO! [ATTACH=full]38128[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Malze dla poczatkujacych*
Top
Bottom