Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Maminy biszkopt
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Paulinka" data-source="post: 497248" data-attributes="member: 65"><p>składniki</p><p>8 jajek</p><p>2 szkl. cukru</p><p>2 szkl. mąki</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać dwa razy z proszkiem do pieczenia i dodać partiami do jajek. Miksować 5 min, po czym wylać ciasto do wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą tortownicy. Piec w temp. 125 st. do momentu, aż biszkopt będzie odstawał od formy (ok. 40- 50 min).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Paulinka, post: 497248, member: 65"] składniki 8 jajek 2 szkl. cukru 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia sposób przygotowania Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać dwa razy z proszkiem do pieczenia i dodać partiami do jajek. Miksować 5 min, po czym wylać ciasto do wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą tortownicy. Piec w temp. 125 st. do momentu, aż biszkopt będzie odstawał od formy (ok. 40- 50 min). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Maminy biszkopt
Top
Bottom