Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Maqluba lub ma'aluba*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1336924" data-attributes="member: 1142"><p>Przyciagnela mnie tutaj znajoma nazwa dania, ktore gotuje od wielu, wielu lat. Po raz pierwszy przygotowal je dla moich przyjaciol ich gosc z arabskich krajow (kraju nie pomne, bylo toz 25 lat temu!) i to od niego wlasnie pochodzi moja receptura. Pewnie jak zwykle bywa - ile domow tyle przepisow na maqlube i jego sposob przygotowania jest nieco odmienny (ale tylko odrobine), skladniki prawie te same, bez oberzyn).</p><p></p><p>Cale danie przygotowuje w piecu w najwiekszym ceramicznym garze jaki mam (bo jest to danie wysmienite i wszyscy zawsze licza na dokladki), spod i wierzch zawsze stanowia talarki ziemniakow a reszta jak u Ciebie, faraulo, warstwy kalafiora, kurczaka i ryzu.</p><p></p><p></p><p>Nastepnym razem dorzuce oberzyn.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1336924, member: 1142"] Przyciagnela mnie tutaj znajoma nazwa dania, ktore gotuje od wielu, wielu lat. Po raz pierwszy przygotowal je dla moich przyjaciol ich gosc z arabskich krajow (kraju nie pomne, bylo toz 25 lat temu!) i to od niego wlasnie pochodzi moja receptura. Pewnie jak zwykle bywa - ile domow tyle przepisow na maqlube i jego sposob przygotowania jest nieco odmienny (ale tylko odrobine), skladniki prawie te same, bez oberzyn). Cale danie przygotowuje w piecu w najwiekszym ceramicznym garze jaki mam (bo jest to danie wysmienite i wszyscy zawsze licza na dokladki), spod i wierzch zawsze stanowia talarki ziemniakow a reszta jak u Ciebie, faraulo, warstwy kalafiora, kurczaka i ryzu. Nastepnym razem dorzuce oberzyn. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Maqluba lub ma'aluba*
Top
Bottom