Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Maqluba lub ma'aluba*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1338074" data-attributes="member: 1142"><p>Ryz podgotowany (bez moczenia, przeplukany jedynie na sicie) w duzej ilosci wody, odcedzony - ziarna sa nadal twardawe ale zmieniaja kolor, kalafior rowniez podgotowany (3-4 min w lekko posolonej wodzie) lub podpieczony w piecu, kurczak w rosole z cebula i przyprawami (np. baharat), jak u Ciebie. Ziemniaki surowe, starte na mandolinie.</p><p></p><p>Dodam, ze zawsze biore Basmati, w tym przypadku nie mocze i nie myje ryzu, bo zalezy mi na zatrzymaniu skrobii. Przeplukuje jedynie na sicie.</p><p></p><p>Danie jest naprawde wysmienite i wiele razy mialam ochote je wpisac, ale widocznie czekalo na Ciebie. Na pewno zrobie z oberzynami, wlasnie dojrzewaja biale i rozowe, te najciemniejsze nie sa jeszcze gotowe ( i upieke je w piecu skorpione oliwa).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1338074, member: 1142"] Ryz podgotowany (bez moczenia, przeplukany jedynie na sicie) w duzej ilosci wody, odcedzony - ziarna sa nadal twardawe ale zmieniaja kolor, kalafior rowniez podgotowany (3-4 min w lekko posolonej wodzie) lub podpieczony w piecu, kurczak w rosole z cebula i przyprawami (np. baharat), jak u Ciebie. Ziemniaki surowe, starte na mandolinie. Dodam, ze zawsze biore Basmati, w tym przypadku nie mocze i nie myje ryzu, bo zalezy mi na zatrzymaniu skrobii. Przeplukuje jedynie na sicie. Danie jest naprawde wysmienite i wiele razy mialam ochote je wpisac, ale widocznie czekalo na Ciebie. Na pewno zrobie z oberzynami, wlasnie dojrzewaja biale i rozowe, te najciemniejsze nie sa jeszcze gotowe ( i upieke je w piecu skorpione oliwa). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Maqluba lub ma'aluba*
Top
Bottom