Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Marcepan-przepis oryginalny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="shil" data-source="post: 894603" data-attributes="member: 17579"><p>Witam</p><p>mam pytanie co do tego przepisu - czy jest jakiś sposób żeby ta masa miała idealną konsystencję? Jakaś sprytna sztuczka? Bo jak dodawałam o kolei białko, to był moment ze ciasto miało dobrą konsystencję, a potem sie zmieniła, mimo, ze nic nie dodałam. Bo albo jest zbyt krucha i się rwie, rozdziela na końcach, albo jest zbyt lepiąca. </p><p>Chciałam zapytać czy to w ogóle da się rozwałkowac? Bo robiłam z małej porcji, na ciasteczka, to w ręku robiły się placuszki, ale jakbym chciała tak ładnie pokryć cały tort, to nie wiem czy dałoby się rozwałkować duży placek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="shil, post: 894603, member: 17579"] Witam mam pytanie co do tego przepisu - czy jest jakiś sposób żeby ta masa miała idealną konsystencję? Jakaś sprytna sztuczka? Bo jak dodawałam o kolei białko, to był moment ze ciasto miało dobrą konsystencję, a potem sie zmieniła, mimo, ze nic nie dodałam. Bo albo jest zbyt krucha i się rwie, rozdziela na końcach, albo jest zbyt lepiąca. Chciałam zapytać czy to w ogóle da się rozwałkowac? Bo robiłam z małej porcji, na ciasteczka, to w ręku robiły się placuszki, ale jakbym chciała tak ładnie pokryć cały tort, to nie wiem czy dałoby się rozwałkować duży placek. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Marcepan-przepis oryginalny
Top
Bottom