Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Marcepanowe ciasteczka norweskie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Vidarka" data-source="post: 793260" data-attributes="member: 3627"><p>[ATTACH=full]36357[/ATTACH]</p><p></p><p>Skladniki:</p><p></p><p>250 gr masla(koniecznie)</p><p>125 gr cukru pudru</p><p>85 gr startego na grubej tarce marcepanu</p><p>starta skorka z 1 cytryny</p><p>250 gr maki</p><p></p><p>Maslo+ cukier ubic na puch,dodac reszte skladnikow-zmixowac.Masa powinna byc miekka i troche klejaca.Wylozyc ja na folie,posypac troche maka,zeby uformowac walek,zawinac w folie i wsadzic do lodowki na 2-3 godz,albo zamrazarki na 20 min.</p><p>Po tym czasie odwinac z folii,obtoczyc w zoltku i grubym cukrze lub kokosie.Pokroic na plasterki(ciensze i rumiane dadza chrupiace ciasteczka,grubsze i jasnozlote-mieciutkie)</p><p>Rozgrzac piekarnik.Piec w 180stC ok.10 min(trzeba pilnowac!)</p><p></p><p>Mozna przechowywac dluuugo w puszkach</p><p></p><p>ps-jest to jedna z 7 rodzajow ciastek na Swieta.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Vidarka, post: 793260, member: 3627"] [ATTACH=full]36357[/ATTACH] Skladniki: 250 gr masla(koniecznie) 125 gr cukru pudru 85 gr startego na grubej tarce marcepanu starta skorka z 1 cytryny 250 gr maki Maslo+ cukier ubic na puch,dodac reszte skladnikow-zmixowac.Masa powinna byc miekka i troche klejaca.Wylozyc ja na folie,posypac troche maka,zeby uformowac walek,zawinac w folie i wsadzic do lodowki na 2-3 godz,albo zamrazarki na 20 min. Po tym czasie odwinac z folii,obtoczyc w zoltku i grubym cukrze lub kokosie.Pokroic na plasterki(ciensze i rumiane dadza chrupiace ciasteczka,grubsze i jasnozlote-mieciutkie) Rozgrzac piekarnik.Piec w 180stC ok.10 min(trzeba pilnowac!) Mozna przechowywac dluuugo w puszkach ps-jest to jedna z 7 rodzajow ciastek na Swieta. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Marcepanowe ciasteczka norweskie
Top
Bottom