Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marchewka po francusku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="zauberi" data-source="post: 1159313" data-attributes="member: 23623"><p>Robiłam ją w zeszłym roku i tak nam posmakowała, że w tym roku też zrobiłam parę słoiczków. Ma smak o podobnej nucie jak marynowane grzybki, przepis z bardzo starego numeru Mojego Gotowania</p><p></p><p> 1 kg młodej marchewki (większe można przekroić na pół lub na 4 części),</p><p> pęczek dymki,</p><p> 5 dag jasnych rodzynek,</p><p> 500 ml octu jabłkowego,</p><p> 2 szklanki oliwy,</p><p> 2 gałązki estragonu (użyłam suszonego),</p><p> sól, biały ziarnisty pieprz</p><p></p><p></p><p>Oskrobane marchewki gotować 10 minut w osolonym wrzątki. Dodać dymkę i dotować 5 minut. Osączyć, do słoików włożyć marchewki, dymkę, pieprz, rodzynki i estragon (suszonego szczyptę). Ocet zagotować z oliwą. Lekko ostudzić, zalać warzywa tak by były całe zakryte. Zakręcić słoiczki. Odstawić do ostygnięcia.</p><p></p><p>*Z podanej porcji wychodzi ok. 5 średniej wielkości słoiczków.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="zauberi, post: 1159313, member: 23623"] Robiłam ją w zeszłym roku i tak nam posmakowała, że w tym roku też zrobiłam parę słoiczków. Ma smak o podobnej nucie jak marynowane grzybki, przepis z bardzo starego numeru Mojego Gotowania 1 kg młodej marchewki (większe można przekroić na pół lub na 4 części), pęczek dymki, 5 dag jasnych rodzynek, 500 ml octu jabłkowego, 2 szklanki oliwy, 2 gałązki estragonu (użyłam suszonego), sól, biały ziarnisty pieprz Oskrobane marchewki gotować 10 minut w osolonym wrzątki. Dodać dymkę i dotować 5 minut. Osączyć, do słoików włożyć marchewki, dymkę, pieprz, rodzynki i estragon (suszonego szczyptę). Ocet zagotować z oliwą. Lekko ostudzić, zalać warzywa tak by były całe zakryte. Zakręcić słoiczki. Odstawić do ostygnięcia. *Z podanej porcji wychodzi ok. 5 średniej wielkości słoiczków. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marchewka po francusku
Top
Bottom