Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Marchewka po marokansku.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 546090" data-attributes="member: 59"><p>1/2 kg marchwi </p><p>1/2 szkl rodzynek</p><p></p><p>4 lyzki majonezu - najlepiej z oliwa z oliwek (mozna zrobic jesli nie ma w sklepach albo dac pol na pol oliwy i gestego majo)</p><p>5 lyzek soku pomaranczowego</p><p>zabek czosnku - najlepiej utarty na paste </p><p>1 lyzeczka kuminu</p><p>1 lyzeczka papryki</p><p>1/8 lyzeczki pieprzu cayenne </p><p></p><p>4 lyzki natki lub kolendry</p><p></p><p></p><p>Wszystkie przyprawy wymieszac, dodac rodzynki i starta na grubej tarce marchew. Wymieszac. </p><p>Na koniec dodac natke i po wymieszaniu odstawic do przegryzienia do lodowki na 2h. </p><p></p><p>Salatke mozna przegryzac do 2 dni w lodowce. </p><p></p><p>Doskonala na upaly ze wzgledu na kumin. Bardzo aromatyczna, lekko pikantna, bomba witaminowa.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 546090, member: 59"] 1/2 kg marchwi 1/2 szkl rodzynek 4 lyzki majonezu - najlepiej z oliwa z oliwek (mozna zrobic jesli nie ma w sklepach albo dac pol na pol oliwy i gestego majo) 5 lyzek soku pomaranczowego zabek czosnku - najlepiej utarty na paste 1 lyzeczka kuminu 1 lyzeczka papryki 1/8 lyzeczki pieprzu cayenne 4 lyzki natki lub kolendry Wszystkie przyprawy wymieszac, dodac rodzynki i starta na grubej tarce marchew. Wymieszac. Na koniec dodac natke i po wymieszaniu odstawic do przegryzienia do lodowki na 2h. Salatke mozna przegryzac do 2 dni w lodowce. Doskonala na upaly ze wzgledu na kumin. Bardzo aromatyczna, lekko pikantna, bomba witaminowa. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Marchewka po marokansku.
Top
Bottom