- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
marchew (5 sztuk u mnie) obrac, pokroić jak sie chce
do garnka wlać ciut oliwy, wcisnąc zabek czosnku, wrzucic marchew , podsmażyć.
wlać 4 łyzki ciepłej wody, dopraić solą , pieprzem i ostrą papryką. Garnek przykryć, dusic
około 10 minut.
Zdjąc pokrywkę, zwiększyć ogień, wsypac 1 łyzkę brązowego cukru. Kiedy cukier sie
rozpusci dodać 4 łyżki Marsali, Zagotować
Można posypac natką..
* marsale mozna zastąpic sokiem jabłkowym

do garnka wlać ciut oliwy, wcisnąc zabek czosnku, wrzucic marchew , podsmażyć.
wlać 4 łyzki ciepłej wody, dopraić solą , pieprzem i ostrą papryką. Garnek przykryć, dusic
około 10 minut.
Zdjąc pokrywkę, zwiększyć ogień, wsypac 1 łyzkę brązowego cukru. Kiedy cukier sie
rozpusci dodać 4 łyżki Marsali, Zagotować
Można posypac natką..
* marsale mozna zastąpic sokiem jabłkowym
