- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0
Pokaż załącznik 3048
Pokaż załącznik 3049
na bazie przepisu ze strony Krafta
funt marchewki (454g) pokrojonej w ukosne plastry
1/4 szkl Balsamic Vinaigrette Dressing*
2 lyzki natki
2 lyzki orzechow wloskich
* dressing nie musi byc kupny. Lepiej wymieszac :
troche (do 1 lyzeczki) ulubionej mieszanki ziol i przypraw (ja uzywam do grilowania warzyw)
octu balsamicznego, lub chcac pominac ocet soku z cytryny (1-1i1/2 lyzki)
miodu (3-4 lyzki)
oliwy (2 lyzki)
Dressingiem zalac marchewke na duzej patelni (rondlu) o nieprzywierajacej powierzchni. Zamieszac, az plyn pokryje wszystkie kawalki warzywka.
Przykryc i pozostawic na srednim ogniu na 5 min. Zamieszac i poczekac nastepne 5 minut.
Dodac wyprazone orzechy i natke.
Gotowe w 15 minut
na bazie przepisu ze strony Krafta
funt marchewki (454g) pokrojonej w ukosne plastry
1/4 szkl Balsamic Vinaigrette Dressing*
2 lyzki natki
2 lyzki orzechow wloskich
* dressing nie musi byc kupny. Lepiej wymieszac :
troche (do 1 lyzeczki) ulubionej mieszanki ziol i przypraw (ja uzywam do grilowania warzyw)
octu balsamicznego, lub chcac pominac ocet soku z cytryny (1-1i1/2 lyzki)
miodu (3-4 lyzki)
oliwy (2 lyzki)
Dressingiem zalac marchewke na duzej patelni (rondlu) o nieprzywierajacej powierzchni. Zamieszac, az plyn pokryje wszystkie kawalki warzywka.
Przykryc i pozostawic na srednim ogniu na 5 min. Zamieszac i poczekac nastepne 5 minut.
Dodac wyprazone orzechy i natke.
Gotowe w 15 minut
Ostatnią edycję dokonał moderator: