- Gru 21, 2005
- 7,257
- 6
- 0
Bardzo proste, bardzo pyszne.
500g marchewek
1/2 lyzeczki soli
1 1/2 lyzeczki cukru
40g masla
posiekana zielona pietruszka
Obrane (albo i nie) marchewki kroje w calkiem cienkie talarki (nie zbyt cienkie jednak). Wkladam je do glebokiej patelni, zalewam zimna woda i dodaje cukier, sol i maslo. Zagotowuje, zmniejszam ogien i dusze bez przykrycia az cala woda wyparuje. Potrzasam energicznie patenia aby glazura, ktora wytworzylam sie na dnie pokryla kazdy talarek marchewki. Posypuje pietruszka, raz jeszcze potrzasam naczyniem i natychmiast podaje.
	
		
			
		
		
	
			
			500g marchewek
1/2 lyzeczki soli
1 1/2 lyzeczki cukru
40g masla
posiekana zielona pietruszka
Obrane (albo i nie) marchewki kroje w calkiem cienkie talarki (nie zbyt cienkie jednak). Wkladam je do glebokiej patelni, zalewam zimna woda i dodaje cukier, sol i maslo. Zagotowuje, zmniejszam ogien i dusze bez przykrycia az cala woda wyparuje. Potrzasam energicznie patenia aby glazura, ktora wytworzylam sie na dnie pokryla kazdy talarek marchewki. Posypuje pietruszka, raz jeszcze potrzasam naczyniem i natychmiast podaje.
 
				
		 
 
		 
 
		