Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Marchewki Vichy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 935711" data-attributes="member: 1142"><p>Bardzo proste, bardzo pyszne.</p><p></p><p><strong>500g marchewek</strong></p><p><strong>1/2 lyzeczki soli</strong></p><p><strong>1 1/2 lyzeczki cukru</strong></p><p><strong>40g masla</strong></p><p></p><p><strong>posiekana zielona pietruszka</strong></p><p></p><p>Obrane (albo i nie) marchewki kroje w calkiem cienkie talarki (nie zbyt cienkie jednak). Wkladam je do glebokiej patelni, zalewam zimna woda i dodaje cukier, sol i maslo. Zagotowuje, zmniejszam ogien i dusze bez przykrycia az cala woda wyparuje. Potrzasam energicznie patenia aby glazura, ktora wytworzylam sie na dnie pokryla kazdy talarek marchewki. Posypuje pietruszka, raz jeszcze potrzasam naczyniem i natychmiast podaje.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 935711, member: 1142"] Bardzo proste, bardzo pyszne. [B]500g marchewek 1/2 lyzeczki soli 1 1/2 lyzeczki cukru 40g masla[/B] [B]posiekana zielona pietruszka[/B] Obrane (albo i nie) marchewki kroje w calkiem cienkie talarki (nie zbyt cienkie jednak). Wkladam je do glebokiej patelni, zalewam zimna woda i dodaje cukier, sol i maslo. Zagotowuje, zmniejszam ogien i dusze bez przykrycia az cala woda wyparuje. Potrzasam energicznie patenia aby glazura, ktora wytworzylam sie na dnie pokryla kazdy talarek marchewki. Posypuje pietruszka, raz jeszcze potrzasam naczyniem i natychmiast podaje. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Marchewki Vichy
Top
Bottom