Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Marchewki z kruchego ciasta*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Eve.eire" data-source="post: 1435713" data-attributes="member: 6112"><p>Przepis z bloga <a href="http://namiotle.pl/4969/marchewki-z-kruchego-ciasta/" target="_blank">Na Miotle</a>.</p><p></p><p>Sztuk wyszło ponad 30 ale nie liczyłam dokładnie.</p><p>Jako foremek użyłam metalowych końcówek z rękawa cukierniczego.</p><p>Posłużyłam się<a href="http://mojepasjekrakow.blogspot.com/2013/04/marchewki-z-kruchego-ciasta-nadziewane.html" target="_blank"> tym instruktażem</a>.</p><p></p><p>Składniki:</p><p>1 1/2 szklanki mąki</p><p>100 g masła</p><p>1 jajo</p><p>1 żółtko</p><p>100 ml gęstej śmietany</p><p>1/2 łyżeczki soli</p><p>białko do posmarowania ciasta</p><p>pomarańczowy barwnik</p><p></p><p>Z mąki, masła, jaja, żółtka, soli i śmietany zagnieść ciasto, schłodzić.</p><p>Foremki lekko natłuścić przed pierwszym pieczeniem. Blachę wyłożyć pergaminem.</p><p>Kawałek ciasta rozwałkować i kroić na paski. Paski ciasta okręcać wokół foremki. Białko wymieszać z odrobiną wody i barwnikiem. Smarować nim wierzch ciasta. Układać na blasze i piec do zrumienienia w 190C.</p><p></p><p>Marchewki faszerować pastą jajeczną lub inną.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Eve.eire, post: 1435713, member: 6112"] Przepis z bloga [URL="http://namiotle.pl/4969/marchewki-z-kruchego-ciasta/"]Na Miotle[/URL]. Sztuk wyszło ponad 30 ale nie liczyłam dokładnie. Jako foremek użyłam metalowych końcówek z rękawa cukierniczego. Posłużyłam się[URL="http://mojepasjekrakow.blogspot.com/2013/04/marchewki-z-kruchego-ciasta-nadziewane.html"] tym instruktażem[/URL]. Składniki: 1 1/2 szklanki mąki 100 g masła 1 jajo 1 żółtko 100 ml gęstej śmietany 1/2 łyżeczki soli białko do posmarowania ciasta pomarańczowy barwnik Z mąki, masła, jaja, żółtka, soli i śmietany zagnieść ciasto, schłodzić. Foremki lekko natłuścić przed pierwszym pieczeniem. Blachę wyłożyć pergaminem. Kawałek ciasta rozwałkować i kroić na paski. Paski ciasta okręcać wokół foremki. Białko wymieszać z odrobiną wody i barwnikiem. Smarować nim wierzch ciasta. Układać na blasze i piec do zrumienienia w 190C. Marchewki faszerować pastą jajeczną lub inną. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Marchewki z kruchego ciasta*
Top
Bottom