Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Marcinek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Alutka" data-source="post: 462117" data-attributes="member: 3338"><p>C I A S T O :</p><p></p><p>1 margaryna Kasia</p><p>pół szklanki cukru</p><p>2 jajka, 2 żółtka</p><p>1 cukier waniliowy</p><p>1 szklanka śmietany</p><p>łyżeczka płaska sody</p><p></p><p></p><p>Margarynę, jajka, żółtka, cukier waniliowy, pół szklanki śmietany , utrzeć mikserem na gładką masę.</p><p></p><p>Dodać 1 kg mąki oraz łyżeczkę sody wymieszaną w drugiej pół szklance śmietany.</p><p></p><p>Wyrobić ciasto ręcznie. Przełożyć na stolnicę. Dobrze zagnieść na gładkie ciasto.</p><p></p><p>Podzielić je na 10, 11 równych kawałków ( mi wyszło 11 ). Pomocna okazuje się tu waga kuchenna elektroniczna.</p><p></p><p>Każde ciasto upiec osobno na blaszce lub w dużej tortownicy .</p><p></p><p>Rozwałkowywać bardzo cienko, grubości takiej jak na makaron. </p><p></p><p></p><p>M A S A :</p><p>1,5 litra śmietany kremówki</p><p>szklanka cukru pudru (do smaku- według swojego uznania)</p><p>6 śmietan-fixy lub 4 Śnieżki</p><p>sok z 1 cytryny</p><p></p><p>Ubić kremówkę z cukrem, śmietan-fixami, dodać sok z cytryny do smaku.</p><p></p><p>Masą obficie przekładać placki. Górę też posmarować, posypać pokruszonymi herbatnikami biszkoptami lub jeden placek pozostawić do</p><p></p><p>pokruszenia i nim posypać placek.</p><p></p><p>Ciasto powinno najpierw przez parę godzin stać w temperaturze pokojowej, by nasiąkło masą.</p><p></p><p>Potem należy je przenieść w chłodne miejsce na 24- 48 godzin.</p><p></p><p>Przepis nie jest mojego autorstwa ale musialam sie z Wami podzielic.Pracochlonne ale Warto!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Alutka, post: 462117, member: 3338"] C I A S T O : 1 margaryna Kasia pół szklanki cukru 2 jajka, 2 żółtka 1 cukier waniliowy 1 szklanka śmietany łyżeczka płaska sody Margarynę, jajka, żółtka, cukier waniliowy, pół szklanki śmietany , utrzeć mikserem na gładką masę. Dodać 1 kg mąki oraz łyżeczkę sody wymieszaną w drugiej pół szklance śmietany. Wyrobić ciasto ręcznie. Przełożyć na stolnicę. Dobrze zagnieść na gładkie ciasto. Podzielić je na 10, 11 równych kawałków ( mi wyszło 11 ). Pomocna okazuje się tu waga kuchenna elektroniczna. Każde ciasto upiec osobno na blaszce lub w dużej tortownicy . Rozwałkowywać bardzo cienko, grubości takiej jak na makaron. M A S A : 1,5 litra śmietany kremówki szklanka cukru pudru (do smaku- według swojego uznania) 6 śmietan-fixy lub 4 Śnieżki sok z 1 cytryny Ubić kremówkę z cukrem, śmietan-fixami, dodać sok z cytryny do smaku. Masą obficie przekładać placki. Górę też posmarować, posypać pokruszonymi herbatnikami biszkoptami lub jeden placek pozostawić do pokruszenia i nim posypać placek. Ciasto powinno najpierw przez parę godzin stać w temperaturze pokojowej, by nasiąkło masą. Potem należy je przenieść w chłodne miejsce na 24- 48 godzin. Przepis nie jest mojego autorstwa ale musialam sie z Wami podzielic.Pracochlonne ale Warto!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Marcinek
Top
Bottom