Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Marcypanowe ciasteczka do szprycy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 20055" data-attributes="member: 140"><p>150 g masła lub margaryny</p><p>200 g masy marcypanowej</p><p>40 g cukru</p><p>1 paczka cukru waniliowego</p><p>3 żółtka</p><p>1 jajko</p><p>2 łyżki migdałowego likieru (albo olejku migdałowego)</p><p>50 ml mleka</p><p>300 g mąki</p><p> </p><p>1.Masło lub margaryną z pokruszoną masą marcypanową i cukrem waniliowym dokładnie rozcieram.I to słowo "dokładnie" podkreślam jeszcze raz.Róbcie co chcecie ale masa musi być gładka.</p><p>2.Do marcepanowej masy dodaję pozostałe składniki i mieszam .</p><p>3.Z ciasta wyciskam taką specjalną maszynką do ciastek różne kształty.(ciasto nie może być zimnie,musi mieć temperaturę pokojową)</p><p> Bez problemu można zastosować wkładkę do maszyny do mięsa.</p><p>4.Z pieczeniem jak zawsze są problemy .Trzeba metody prób.</p><p> W moim piekarniku przy temp 170 stopni jakieś 15 minut.</p><p></p><p> Właściwie ciastka te nadają sie za jakieś dwa dni do zjedzenia. Można z nimi kombinować co tylko komu do głowy przyjdzie.A to posmarować czekoladą i dwa skleić razem, A to posmarować lukrem i na to posypać jeszcze np posiekane pistacje.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 20055, member: 140"] 150 g masła lub margaryny 200 g masy marcypanowej 40 g cukru 1 paczka cukru waniliowego 3 żółtka 1 jajko 2 łyżki migdałowego likieru (albo olejku migdałowego) 50 ml mleka 300 g mąki 1.Masło lub margaryną z pokruszoną masą marcypanową i cukrem waniliowym dokładnie rozcieram.I to słowo "dokładnie" podkreślam jeszcze raz.Róbcie co chcecie ale masa musi być gładka. 2.Do marcepanowej masy dodaję pozostałe składniki i mieszam . 3.Z ciasta wyciskam taką specjalną maszynką do ciastek różne kształty.(ciasto nie może być zimnie,musi mieć temperaturę pokojową) Bez problemu można zastosować wkładkę do maszyny do mięsa. 4.Z pieczeniem jak zawsze są problemy .Trzeba metody prób. W moim piekarniku przy temp 170 stopni jakieś 15 minut. Właściwie ciastka te nadają sie za jakieś dwa dni do zjedzenia. Można z nimi kombinować co tylko komu do głowy przyjdzie.A to posmarować czekoladą i dwa skleić razem, A to posmarować lukrem i na to posypać jeszcze np posiekane pistacje. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Marcypanowe ciasteczka do szprycy
Top
Bottom