Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marmellata di limoni - Marmolada cytrynowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mehlnerin" data-source="post: 1746683" data-attributes="member: 59363"><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul">1 Kg cytryn-bio</li> <li data-xf-list-type="ul">500 g cukru</li> </ul><p>1. Cytryny wymyc pod bieżaca woda. Przelozyc do miski, zalac woda i odstawic na 24 godziny.</p><p>2. po 24 godzinach wylac wode, odciac koncowki i pokroic cytryny na cienkie plasterki (wyrzucic pestki).</p><p>3. Nalac wody tyle by cytryny byly przykryte, zagotowac i gotowac ok 2 minuty. Wode przelac, odmierzyc 300 ml i te wlac do cytryn (reszte wody mozna dodac do napojow).</p><p>4. Dodac cukier i gotowac 10-15 minut, od czasu do czasu wymieszac. </p><p>5. Rozdrobnic blenderem i przelac do sloikow. </p><p></p><p>Jem jako smarowidlo do chleba. Mozna przekladac nia ciasta, dodac do kremu, do tiramisu. Mi smakuje bardzo z jogurtem naturalnym.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mehlnerin, post: 1746683, member: 59363"] [LIST] [*]1 Kg cytryn-bio [*]500 g cukru [/LIST] 1. Cytryny wymyc pod bieżaca woda. Przelozyc do miski, zalac woda i odstawic na 24 godziny. 2. po 24 godzinach wylac wode, odciac koncowki i pokroic cytryny na cienkie plasterki (wyrzucic pestki). 3. Nalac wody tyle by cytryny byly przykryte, zagotowac i gotowac ok 2 minuty. Wode przelac, odmierzyc 300 ml i te wlac do cytryn (reszte wody mozna dodac do napojow). 4. Dodac cukier i gotowac 10-15 minut, od czasu do czasu wymieszac. 5. Rozdrobnic blenderem i przelac do sloikow. Jem jako smarowidlo do chleba. Mozna przekladac nia ciasta, dodac do kremu, do tiramisu. Mi smakuje bardzo z jogurtem naturalnym. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marmellata di limoni - Marmolada cytrynowa
Top
Bottom