Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marmellata di limoni - Marmolada cytrynowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1747962" data-attributes="member: 692"><p>Hazo, inny niż Joanny.</p><p></p><p>Trochę inny, bo w domu u nas robiło się tę masę pomarańczowo-cytrynową na surowo; mama 2 pomarańcze i cytrynę przepuszczała przez maszynkę do mięsa, a potem ucierała w makutrze z cukrem i wykładała na upieczony kruchy spód. Kiedy już upiekła wszystkie świąteczne smakołyki, to wstawiała mazurek do jeszcze ciepłego piekarnika i tak suszyła. Tyle historii.</p><p></p><p>Ja z tego wzięłam rozdrabnianie w malakserze razem z cukrem i wylewanie masy na spód, tyle, że na surowy spód i tak zapiekałam ( lenistwo górą!!!).</p><p></p><p>Dzisiaj nadal piekę wyłożoną masę na kruchym surowym spodzie, a jak ostygnie daję <a href="https://www.cincin.cc/threads/polewa-kakaowa.18276/" target="_blank">polewę czekoladową/kakaową tę z żelatyną</a>.</p><p>Dekoracja z płatków migdałowych.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1747962, member: 692"] Hazo, inny niż Joanny. Trochę inny, bo w domu u nas robiło się tę masę pomarańczowo-cytrynową na surowo; mama 2 pomarańcze i cytrynę przepuszczała przez maszynkę do mięsa, a potem ucierała w makutrze z cukrem i wykładała na upieczony kruchy spód. Kiedy już upiekła wszystkie świąteczne smakołyki, to wstawiała mazurek do jeszcze ciepłego piekarnika i tak suszyła. Tyle historii. Ja z tego wzięłam rozdrabnianie w malakserze razem z cukrem i wylewanie masy na spód, tyle, że na surowy spód i tak zapiekałam ( lenistwo górą!!!). Dzisiaj nadal piekę wyłożoną masę na kruchym surowym spodzie, a jak ostygnie daję [URL='https://www.cincin.cc/threads/polewa-kakaowa.18276/']polewę czekoladową/kakaową tę z żelatyną[/URL]. Dekoracja z płatków migdałowych. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marmellata di limoni - Marmolada cytrynowa
Top
Bottom