Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
marmolada cebulowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 1351507" data-attributes="member: 90"><p>korzystałam z przepisu podanego na: <a href="http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_francuska/marmolada_cebulowa/marmolada_cebulowa.html" target="_blank">http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_francu...a_cebulowa.html</a></p><p></p><p>Składniki:</p><p></p><p>* 20 g masła</p><p>* 1 łyżka stołowa oleju</p><p>* 500 g pokrojonej w cienkie plasterki cebuli ( ja użyłam czerwonej)</p><p>* 100 g brązowego cukru</p><p>* 1 łyżka czerwonego octu winnego </p><p>* 1 łyżka rumu</p><p>* 4 łyżki soku z czarnych porzeczek ( ja dałam dżem z porzeczek)</p><p>* 1/2 łyżeczki soli</p><p>* 6 łyżek octu balsamicznego</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p></p><p> W rondlu o grubym dnie rozpuścić na średnim ogniu masło z olejem. Dorzucićcebulę i smażyć, mieszając przez 5 minut. Dodać cukier, rum, ocet, sok z porzeczek ( u mnie dżem) i sól. Mieszać, aż cukier się rozpuści.</p><p> Zmniejszyć ogień i od czasu do czasu mieszając, dusić na minimalnym ogniu przez 1 i &#189; godziny, aż cebula będzie miękka, nabierze odpowiedniej konsystencji</p><p> Pod koniec gotowania dodać ocet balsamiczny, jeszcze trochę pogotować.</p><p></p><p> wyszła pyszna!!!</p><p></p><p>[ATTACH=full]77410[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 1351507, member: 90"] korzystałam z przepisu podanego na: [URL="http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_francuska/marmolada_cebulowa/marmolada_cebulowa.html"]http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_francu...a_cebulowa.html[/URL] Składniki: * 20 g masła * 1 łyżka stołowa oleju * 500 g pokrojonej w cienkie plasterki cebuli ( ja użyłam czerwonej) * 100 g brązowego cukru * 1 łyżka czerwonego octu winnego * 1 łyżka rumu * 4 łyżki soku z czarnych porzeczek ( ja dałam dżem z porzeczek) * 1/2 łyżeczki soli * 6 łyżek octu balsamicznego Wykonanie: W rondlu o grubym dnie rozpuścić na średnim ogniu masło z olejem. Dorzucićcebulę i smażyć, mieszając przez 5 minut. Dodać cukier, rum, ocet, sok z porzeczek ( u mnie dżem) i sól. Mieszać, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień i od czasu do czasu mieszając, dusić na minimalnym ogniu przez 1 i ½ godziny, aż cebula będzie miękka, nabierze odpowiedniej konsystencji Pod koniec gotowania dodać ocet balsamiczny, jeszcze trochę pogotować. wyszła pyszna!!! [ATTACH=full]77410[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
marmolada cebulowa
Top
Bottom