Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marmolada jabłkowo-cytrynowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="nutinka" data-source="post: 16166" data-attributes="member: 108"><p>Marmolada jabłkowo-cytrynowa</p><p></p><p>Orzeźwiająco cytrynowa marmolada jabłkowa.</p><p></p><p>60 dag obranych i oczyszczonych z gniazd nasiennych jabłek</p><p>1 cytryna</p><p>25 dag cukru</p><p></p><p>Cytrynę umyć, sparzyć, cienko obrać, wycisnąć sok. Skórkę pokroić w paski, zalać wodą i gotować do miękkości. Wodę wylać.</p><p>Jabłka pokroić, przełożyć do garnka, dodać skórkę, 2 łyżki soku z cytryny i ewentualnie odrobinę wody (jeśli potrzeba), rozgotować, zmiksować. Wsypać cukier, gotować do uzyskania odpowiedniej konsystencji, mieszając. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić, studzić pod kocykiem albo zapasteryzować.</p><p></p><p>wychodzi ok. 800 ml</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nutinka, post: 16166, member: 108"] Marmolada jabłkowo-cytrynowa Orzeźwiająco cytrynowa marmolada jabłkowa. 60 dag obranych i oczyszczonych z gniazd nasiennych jabłek 1 cytryna 25 dag cukru Cytrynę umyć, sparzyć, cienko obrać, wycisnąć sok. Skórkę pokroić w paski, zalać wodą i gotować do miękkości. Wodę wylać. Jabłka pokroić, przełożyć do garnka, dodać skórkę, 2 łyżki soku z cytryny i ewentualnie odrobinę wody (jeśli potrzeba), rozgotować, zmiksować. Wsypać cukier, gotować do uzyskania odpowiedniej konsystencji, mieszając. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić, studzić pod kocykiem albo zapasteryzować. wychodzi ok. 800 ml [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marmolada jabłkowo-cytrynowa
Top
Bottom