Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marmolada jabłkowo-pigwowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="nutinka" data-source="post: 9262" data-attributes="member: 108"><p>Marmolada jabłkowo-pigwowa</p><p></p><p>50 dag obranych i oczyszczonych z gniazd nasiennych jabłek </p><p>40 dag oczyszczonej z twardych środków pigwy </p><p>50 dag cukru </p><p>1,5 szklanki wody </p><p>szczypta cynamonu </p><p></p><p>Jabłka obrać i tak dalej, rozgotować z odrobiną wody, jeśli potrzeba, zmiksować (można wykorzystać przecier, z 50 dag jabłek wychodzi mniej więcej szklanka przecieru). Osobno rozgotować pigwę, pokrojoną i oczyszczoną mniej więcej z twardych środków, zalać wodą, rozgotować (kilka minut), przetrzeć przez sito. Połączyć przeciery z cukrem, dodać cynamon, gotować do pożądanej konsystencji. </p><p></p><p>Jak dla mnie wyszła boska, aż niewyraźnie mi się zrobiło od nadmiaru słodyczy przy smażeniu (no nie mogłam się powstrzymać). I wyszło sporo, ok. 1300 ml.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nutinka, post: 9262, member: 108"] Marmolada jabłkowo-pigwowa 50 dag obranych i oczyszczonych z gniazd nasiennych jabłek 40 dag oczyszczonej z twardych środków pigwy 50 dag cukru 1,5 szklanki wody szczypta cynamonu Jabłka obrać i tak dalej, rozgotować z odrobiną wody, jeśli potrzeba, zmiksować (można wykorzystać przecier, z 50 dag jabłek wychodzi mniej więcej szklanka przecieru). Osobno rozgotować pigwę, pokrojoną i oczyszczoną mniej więcej z twardych środków, zalać wodą, rozgotować (kilka minut), przetrzeć przez sito. Połączyć przeciery z cukrem, dodać cynamon, gotować do pożądanej konsystencji. Jak dla mnie wyszła boska, aż niewyraźnie mi się zrobiło od nadmiaru słodyczy przy smażeniu (no nie mogłam się powstrzymać). I wyszło sporo, ok. 1300 ml. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marmolada jabłkowo-pigwowa
Top
Bottom