Marmolada jabłkowo-śliwkowo-cukiniowa

nutinka

Member
Wrz 29, 2004
866
2
0
Marmolada jabłkowo-śliwkowo-cukiniowa

80 dag oczyszczonych jabłek
40 dag śliwek bez pestek
40 dag obranej cukinii (bez pestek)
4 łyżki soku z cytryny
50 dag cukru
spora szczypta cynamonu (ale nie więcej niż 1/4 łyżeczki)

Rozgotować jabłka i śliwki z sokiem z cytryny, przestudzić, zmiksować, przetrzeć przez sito (nie mogą zostać skórki). Wymieszać z cukrem, cynamonem i drobno pokrojoną cukinią, gotować pół godziny, aż cukinia zmięknie. Można zmiksować, ale powinny zostać wyczuwalne małe kawałeczki cukinii (zresztą jak kto lubi może miksować i na gładko). Przełożyć do słoiczków i pod kocyk albo zapasteryzować.

wychodzi ok. 1300 ml
 

olcik

Member
Lut 4, 2009
65
0
0
nutinka @ 2 Oct 2004 napisał:
index.php?act=findpost&pid=5604Marmolada jabłkowo-śliwkowo-cukiniowa

80 dag oczyszczonych jabłek
40 dag śliwek bez pestek
40 dag obranej cukinii (bez pestek)
4 łyżki soku z cytryny
50 dag cukru
spora szczypta cynamonu (ale nie więcej niż 1/4 łyżeczki)

Rozgotować jabłka i śliwki z sokiem z cytryny, przestudzić, zmiksować, przetrzeć przez sito (nie mogą zostać skórki). Wymieszać z cukrem, cynamonem i drobno pokrojoną cukinią, gotować pół godziny, aż cukinia zmięknie. Można zmiksować, ale powinny zostać wyczuwalne małe kawałeczki cukinii (zresztą jak kto lubi może miksować i na gładko). Przełożyć do słoiczków i pod kocyk albo zapasteryzować.

wychodzi ok. 1300 ml
Eeej,fajna!:D
icon_mrgreen.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy