Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marmolada jabłkowo-śliwkowo-cukiniowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="nutinka" data-source="post: 5604" data-attributes="member: 108"><p>Marmolada jabłkowo-śliwkowo-cukiniowa </p><p></p><p>80 dag oczyszczonych jabłek </p><p>40 dag śliwek bez pestek </p><p>40 dag obranej cukinii (bez pestek) </p><p>4 łyżki soku z cytryny </p><p>50 dag cukru </p><p>spora szczypta cynamonu (ale nie więcej niż 1/4 łyżeczki) </p><p></p><p>Rozgotować jabłka i śliwki z sokiem z cytryny, przestudzić, zmiksować, przetrzeć przez sito (nie mogą zostać skórki). Wymieszać z cukrem, cynamonem i drobno pokrojoną cukinią, gotować pół godziny, aż cukinia zmięknie. Można zmiksować, ale powinny zostać wyczuwalne małe kawałeczki cukinii (zresztą jak kto lubi może miksować i na gładko). Przełożyć do słoiczków i pod kocyk albo zapasteryzować. </p><p></p><p>wychodzi ok. 1300 ml</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nutinka, post: 5604, member: 108"] Marmolada jabłkowo-śliwkowo-cukiniowa 80 dag oczyszczonych jabłek 40 dag śliwek bez pestek 40 dag obranej cukinii (bez pestek) 4 łyżki soku z cytryny 50 dag cukru spora szczypta cynamonu (ale nie więcej niż 1/4 łyżeczki) Rozgotować jabłka i śliwki z sokiem z cytryny, przestudzić, zmiksować, przetrzeć przez sito (nie mogą zostać skórki). Wymieszać z cukrem, cynamonem i drobno pokrojoną cukinią, gotować pół godziny, aż cukinia zmięknie. Można zmiksować, ale powinny zostać wyczuwalne małe kawałeczki cukinii (zresztą jak kto lubi może miksować i na gładko). Przełożyć do słoiczków i pod kocyk albo zapasteryzować. wychodzi ok. 1300 ml [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marmolada jabłkowo-śliwkowo-cukiniowa
Top
Bottom