Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marmolada z arbuza
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sonja1" data-source="post: 156253" data-attributes="member: 405"><p>Zaznaczam że jeszcze nie próbowałam chociaż niewykluczone że się skuszę. Przepis autorstwa Mariti z www.wizaz.pl</p><p></p><p>MARMOLADA Z ARBUZA</p><p></p><p>na 4 słoje</p><p>1 kg miąższu rbuza</p><p>250 gr brzoskwiń</p><p>sok z dwóch cytryn</p><p>1 kg cukru żelującego</p><p>40 g wódki</p><p></p><p>Arbuz pokroić w ćwiartki, usunąć pestki, oddzielic miąższ od skóry i pokroić w grubą kostkę,zmiksować.</p><p>Brzoskwinie naciąć na krzyż nożem,włożyć do miski , sparzyć,przelać zimną wodą, obrać ze skórki.Przekroić na pół, usunąć pestki.</p><p>Brzoskwinie pokroić w kostkę i włożyć do garnka.Dodać cukier żelujący , sok z cytryny, wódkę i wymieszać.Gotować 4-5 min bez przerywania mieszania.Następnie dodać arbuzowy mus i całość gotowac na wolnym ogniu jeszcze z 4 minuty.Wypełnić marmoladą słoje, szczelnie przykryć.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sonja1, post: 156253, member: 405"] Zaznaczam że jeszcze nie próbowałam chociaż niewykluczone że się skuszę. Przepis autorstwa Mariti z www.wizaz.pl MARMOLADA Z ARBUZA na 4 słoje 1 kg miąższu rbuza 250 gr brzoskwiń sok z dwóch cytryn 1 kg cukru żelującego 40 g wódki Arbuz pokroić w ćwiartki, usunąć pestki, oddzielic miąższ od skóry i pokroić w grubą kostkę,zmiksować. Brzoskwinie naciąć na krzyż nożem,włożyć do miski , sparzyć,przelać zimną wodą, obrać ze skórki.Przekroić na pół, usunąć pestki. Brzoskwinie pokroić w kostkę i włożyć do garnka.Dodać cukier żelujący , sok z cytryny, wódkę i wymieszać.Gotować 4-5 min bez przerywania mieszania.Następnie dodać arbuzowy mus i całość gotowac na wolnym ogniu jeszcze z 4 minuty.Wypełnić marmoladą słoje, szczelnie przykryć. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marmolada z arbuza
Top
Bottom