Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marmolada z czerwonej papryki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 741574" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Żródło przepisu - miesięcznik &quot;Ty i Ja&quot; wydawany w latach 70. ub.w. Opracowanie kulinarne Maria Lemnis.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">1 kg dokładnie oczyszczonej czerwonej papryki</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 kg cukru</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 cytryny</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Paprykę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Do 1 kg zmielonej masy (waga netto) dodajemy </span></p><p><span style="font-size: 26px">1 kg cukru. Marmoladę smażymy wolno na małym ogniu, bardzo często mieszając , najlepiej drewnianą łyżką, bo łatwo się przypala. Po 10 minutach dodajemy otartą skórkę i sok z 2 cytryn.Gdy marmolada odpowiednio zgęstnieje, przekładamy ciepłą do wyparzonych słoików. Po wystygnięciu marmolady, słoiki szczelnie obwiązujemy podwójnie złożonym celofanem. Podajemy do zimnych mięs, np. pieczeni, pasztetów, jaj na twardo itp. </span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 741574, member: 10341"] [SIZE=10]Żródło przepisu - miesięcznik "Ty i Ja" wydawany w latach 70. ub.w. Opracowanie kulinarne Maria Lemnis. 1 kg dokładnie oczyszczonej czerwonej papryki 1 kg cukru 2 cytryny Paprykę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Do 1 kg zmielonej masy (waga netto) dodajemy 1 kg cukru. Marmoladę smażymy wolno na małym ogniu, bardzo często mieszając , najlepiej drewnianą łyżką, bo łatwo się przypala. Po 10 minutach dodajemy otartą skórkę i sok z 2 cytryn.Gdy marmolada odpowiednio zgęstnieje, przekładamy ciepłą do wyparzonych słoików. Po wystygnięciu marmolady, słoiki szczelnie obwiązujemy podwójnie złożonym celofanem. Podajemy do zimnych mięs, np. pieczeni, pasztetów, jaj na twardo itp. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marmolada z czerwonej papryki
Top
Bottom