Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marmolada z czerwonej papryki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 741622" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Witaj kasik. Nie, tej marmolady nie pasteryzuje się. Można natomiast celofan zmoczyć w alkoholu i położyć bezpośrednio na marmoladzie, też dobrze konserwuje. Nie wiem ile słoiczków wychodzi z tej porcji, to zależy od wielkości słoików. Jak kiedyś robiłam, to takich po dżemie wychodziło 6-7. </span></p><p><span style="font-size: 26px">Interesujący jest pomysł na kolorowe marmolady. Nigdy tego nie próbowałam. A szkoda, bo takie kolorowe byłyby jednocześnie ozdobą np. kanapek. Muszę się na to skusić. Wybierałam zawsze czerwoną, bo ma wyrazisty smak i kolor, którego nie traci podczas obróbki, a nie wiadomo jak w takiej sytuacji &quot;zachowają&quot; się inne papryki. Pozdrawiam.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 741622, member: 10341"] [SIZE=10]Witaj kasik. Nie, tej marmolady nie pasteryzuje się. Można natomiast celofan zmoczyć w alkoholu i położyć bezpośrednio na marmoladzie, też dobrze konserwuje. Nie wiem ile słoiczków wychodzi z tej porcji, to zależy od wielkości słoików. Jak kiedyś robiłam, to takich po dżemie wychodziło 6-7. Interesujący jest pomysł na kolorowe marmolady. Nigdy tego nie próbowałam. A szkoda, bo takie kolorowe byłyby jednocześnie ozdobą np. kanapek. Muszę się na to skusić. Wybierałam zawsze czerwoną, bo ma wyrazisty smak i kolor, którego nie traci podczas obróbki, a nie wiadomo jak w takiej sytuacji "zachowają" się inne papryki. Pozdrawiam. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marmolada z czerwonej papryki
Top
Bottom