Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marmolada z czerwonej papryki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 741633" data-attributes="member: 151"><p>Czy to bardzo słodkie jest? I soli nic a nic się nie dodaje? Można paprykę malakserem potraktować, a nie maszynką? Bo to miazga taka ma być?</p><p></p><p>Co do pasteryzacji to myslę, że w zupełności wystarczyłoby wpakowanie gorącej marmolady do słoiczków, zakręcenie ich i pozostawienie do ostygnięcia do góry dnem, przy tej ilości cukru na pewno dodatkowa pasteryzacja potrzebna nie jest.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 741633, member: 151"] Czy to bardzo słodkie jest? I soli nic a nic się nie dodaje? Można paprykę malakserem potraktować, a nie maszynką? Bo to miazga taka ma być? Co do pasteryzacji to myslę, że w zupełności wystarczyłoby wpakowanie gorącej marmolady do słoiczków, zakręcenie ich i pozostawienie do ostygnięcia do góry dnem, przy tej ilości cukru na pewno dodatkowa pasteryzacja potrzebna nie jest. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marmolada z czerwonej papryki
Top
Bottom