Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marmolada z czerwonej papryki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 742262" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Dziękuję Ci Margot za słowa zachęty i dobrej opinii o miesięczniku &quot;Ty i Ja&quot;. Rzeczywiście, jak na ówczesne lata było to czasopismo na światowym poziomie w każdym dziale, nie tylko kulinarnym. Zbierałam je skrupulatnie, najczęściej kupując spod lady, i uczyłam się z niego gotować, poznawałam kuchnie innych narodów, a ze słowniczka kulinarnego różnorodne produkty i ich zastosowanie. Po licznych przeprowadzkach zostało mi kilkanaście całych numerów i pełen segregator wycinków kulinarnych, które chętnie wykorzystam w cincinie, oczywiście w różnych działach kulinarnych. W przetworach zamieszczę jeszcze dwa przepisy, które nieco zmodyfikowałam, ale postanowiłam opublikować wersję oryginalną i tę zmodyfikowaną przeze mnie. Nazwiska redaktorów kulinarnych Marii Lemnis i Henryka Vitry są pseudonimami jednej osoby, co nie umniejsza wartości publikowanych przepisów. Pozdrowienia.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 742262, member: 10341"] [SIZE=10]Dziękuję Ci Margot za słowa zachęty i dobrej opinii o miesięczniku "Ty i Ja". Rzeczywiście, jak na ówczesne lata było to czasopismo na światowym poziomie w każdym dziale, nie tylko kulinarnym. Zbierałam je skrupulatnie, najczęściej kupując spod lady, i uczyłam się z niego gotować, poznawałam kuchnie innych narodów, a ze słowniczka kulinarnego różnorodne produkty i ich zastosowanie. Po licznych przeprowadzkach zostało mi kilkanaście całych numerów i pełen segregator wycinków kulinarnych, które chętnie wykorzystam w cincinie, oczywiście w różnych działach kulinarnych. W przetworach zamieszczę jeszcze dwa przepisy, które nieco zmodyfikowałam, ale postanowiłam opublikować wersję oryginalną i tę zmodyfikowaną przeze mnie. Nazwiska redaktorów kulinarnych Marii Lemnis i Henryka Vitry są pseudonimami jednej osoby, co nie umniejsza wartości publikowanych przepisów. Pozdrowienia.[/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marmolada z czerwonej papryki
Top
Bottom