Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Marmoladki morelowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Marcelina" data-source="post: 38111" data-attributes="member: 48"><p>30 dag suszonych moreli</p><p>mocny napar z herbaty</p><p>0,5 kg cukru żelującego</p><p>pół szklanki cukru</p><p></p><p> Zalać morele herbatą i moczyć 2 godziny, potem osączyć i zemleć. </p><p>Masę przełożyć do garnka, dodać cukier i gotować mieszając często około pół godziny.</p><p> Masę morelową wylać na płaską powierzchnię lekko posmarowaną olejem. Grubość masy powinna mieć 1,5 - 2 centymetry. </p><p>Schłodzić, kiedy dobrze zastygnie pokroić w kostkę, obtoczyć w cukrze.Zawinąć w celofan jak irysy lub cukierki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Marcelina, post: 38111, member: 48"] 30 dag suszonych moreli mocny napar z herbaty 0,5 kg cukru żelującego pół szklanki cukru Zalać morele herbatą i moczyć 2 godziny, potem osączyć i zemleć. Masę przełożyć do garnka, dodać cukier i gotować mieszając często około pół godziny. Masę morelową wylać na płaską powierzchnię lekko posmarowaną olejem. Grubość masy powinna mieć 1,5 - 2 centymetry. Schłodzić, kiedy dobrze zastygnie pokroić w kostkę, obtoczyć w cukrze.Zawinąć w celofan jak irysy lub cukierki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Marmoladki morelowe
Top
Bottom