- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Składniki:
8 jajek na twardo (nie obierać)
4 łyżki ciemnego sosu sojowego
2 gwiazdki anyżu
2 łyżki czarnej herbaty
2 łyzki soli
Skorupki jajek potłuc tak, aby były całkiem popękane, ale zostały w całości na jajku. Zalać zimną wodą, dodać sól, sos sojowy, herbatę i anyż. Gotować na małym ogniu 1,5 godziny. Zostawić w płynie na ok 8 godz.
Nie robiłam
przepis z książeczki Jajka na 100 sposobów.
8 jajek na twardo (nie obierać)
4 łyżki ciemnego sosu sojowego
2 gwiazdki anyżu
2 łyżki czarnej herbaty
2 łyzki soli
Skorupki jajek potłuc tak, aby były całkiem popękane, ale zostały w całości na jajku. Zalać zimną wodą, dodać sól, sos sojowy, herbatę i anyż. Gotować na małym ogniu 1,5 godziny. Zostawić w płynie na ok 8 godz.
Nie robiłam

Ostatnią edycję dokonał moderator: