Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Marmurkowe jajka*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Alll" data-source="post: 929488" data-attributes="member: 11519"><p><strong>Marmurkowe jajka</strong></p><p></p><p></p><p><strong>Składniki</strong></p><p></p><p>jaja</p><p>szczypiorek</p><p>majonez</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>dekoracja:</p><p>ogórek zielony</p><p>zielona pietruszka karbowana</p><p>barwnik czerwony spożywczy</p><p>papryka czerwona konserwowa</p><p></p><p><strong>Wykonanie</strong></p><p></p><p>Jaja ugotować na twardo.</p><p>Przygotować dwie miski z wodą i lodem, jedną zabarwić barwnikiem</p><p>Gorące ugotowane jaja pognieść w skorupce włożyć do miski bez barwnika. Schłodzić</p><p>Dalej przełożyć do miski z barwnikiem. Moczyć 2- 3 godziny.</p><p></p><p>Obrać, ściąć kapturek, wydrążyć.</p><p></p><p>To co wybraliśmy posiekać, wymieszać ze szczypiorkiem, majonezem doprawić solą i pieprzem.</p><p></p><p>Farsz możemy mieszać ze szynką, ogórkami konserwowymi, groszkiem lub napełniać sałatką jarzynową. Inwencja dowolna.</p><p></p><p>Ogórek zielony pokroić w plastry grubości ok. 1 cm, środek wydrążyć. Ma stanowić podstawę dla jajka. Brzegi dekoracyjnie ponacinać.</p><p></p><p>Dekorować.</p><p></p><p>Uwaga: Jaja do gotowania nie powinny być bardzo świeże, ponieważ mogą być problemy z obraniem skorupki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Alll, post: 929488, member: 11519"] [B]Marmurkowe jajka[/B] [B]Składniki[/B] jaja szczypiorek majonez sól, pieprz dekoracja: ogórek zielony zielona pietruszka karbowana barwnik czerwony spożywczy papryka czerwona konserwowa [B]Wykonanie[/B] Jaja ugotować na twardo. Przygotować dwie miski z wodą i lodem, jedną zabarwić barwnikiem Gorące ugotowane jaja pognieść w skorupce włożyć do miski bez barwnika. Schłodzić Dalej przełożyć do miski z barwnikiem. Moczyć 2- 3 godziny. Obrać, ściąć kapturek, wydrążyć. To co wybraliśmy posiekać, wymieszać ze szczypiorkiem, majonezem doprawić solą i pieprzem. Farsz możemy mieszać ze szynką, ogórkami konserwowymi, groszkiem lub napełniać sałatką jarzynową. Inwencja dowolna. Ogórek zielony pokroić w plastry grubości ok. 1 cm, środek wydrążyć. Ma stanowić podstawę dla jajka. Brzegi dekoracyjnie ponacinać. Dekorować. Uwaga: Jaja do gotowania nie powinny być bardzo świeże, ponieważ mogą być problemy z obraniem skorupki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Marmurkowe jajka*
Top
Bottom