Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Marokańska sałatka z bakłażana i ciecierzycy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 1086471" data-attributes="member: 2755"><p>1 bakłażan</p><p>200 g ciecierzycy z puszki</p><p>1 malutka czerwona cebula</p><p>1.5 łyżki oliwy</p><p>sól, pieprz</p><p>pęczek świeżej kolendry (na zdjęciu akurat jej nie było, bo nie miałam)</p><p></p><p><strong>dressing:</strong></p><p></p><p>0.5 łyżeczki kuminu</p><p>0.5 łyżeczki papryki</p><p>0.5 łyżeczki miodu</p><p>0.5 cytryny</p><p>2 łyżki oliwy</p><p></p><p>Bardzo dokładnie mieszamy składniki dressingu.</p><p></p><p>Bakłażana kroimy w cienkie plastry. Smarujemy oliwą przy pomocy pędzelka po jednej stronie, oprószamy solą i pieprzem i grillujemy (u mnie patelnia grillowa) do zbrązowienia. Następnie stronę wierzchnią smarujemy oliwą, również oprószamy solą i pieprzem i odwracamy. Podsmażamy do zbrązowienia. Brązowe plasterki zdejmujemy z grilla (z patelni grillowej) i kroimy na ćwiartki.</p><p></p><p>Ciecierzycę odsączamy i dokładnie przepłukujemy. Cebulę obieramy i siekamy drobno. Kolendrę opłukujemy, osuszamy i siekamy. Mieszamy ciecierzycę, cebulę i kolendrę razem z bakłażanem. Całość polewamy dressingiem.</p><p></p><p>Bardzo smaczna sałatka. Smakowała nawet mojej mamie, która nie przepada za bakłażanem. </p><p></p><p>[ATTACH=full]60757[/ATTACH]</p><p></p><p>Źródło: <a href="http://arabic-food.blogspot.com/2010/05/moroccan-aubergine-chickpea-salad.html" target="_blank">http://arabic-food.blogspot.com/2010/05/mo...kpea-salad.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 1086471, member: 2755"] 1 bakłażan 200 g ciecierzycy z puszki 1 malutka czerwona cebula 1.5 łyżki oliwy sól, pieprz pęczek świeżej kolendry (na zdjęciu akurat jej nie było, bo nie miałam) [B]dressing:[/B] 0.5 łyżeczki kuminu 0.5 łyżeczki papryki 0.5 łyżeczki miodu 0.5 cytryny 2 łyżki oliwy Bardzo dokładnie mieszamy składniki dressingu. Bakłażana kroimy w cienkie plastry. Smarujemy oliwą przy pomocy pędzelka po jednej stronie, oprószamy solą i pieprzem i grillujemy (u mnie patelnia grillowa) do zbrązowienia. Następnie stronę wierzchnią smarujemy oliwą, również oprószamy solą i pieprzem i odwracamy. Podsmażamy do zbrązowienia. Brązowe plasterki zdejmujemy z grilla (z patelni grillowej) i kroimy na ćwiartki. Ciecierzycę odsączamy i dokładnie przepłukujemy. Cebulę obieramy i siekamy drobno. Kolendrę opłukujemy, osuszamy i siekamy. Mieszamy ciecierzycę, cebulę i kolendrę razem z bakłażanem. Całość polewamy dressingiem. Bardzo smaczna sałatka. Smakowała nawet mojej mamie, która nie przepada za bakłażanem. [ATTACH=full]60757[/ATTACH] Źródło: [URL="http://arabic-food.blogspot.com/2010/05/moroccan-aubergine-chickpea-salad.html"]http://arabic-food.blogspot.com/2010/05/mo...kpea-salad.html[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Marokańska sałatka z bakłażana i ciecierzycy
Top
Bottom