Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Marokanskie pulpeciki rybne*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kornasia" data-source="post: 837641" data-attributes="member: 9163"><p>Marokanskie pulpeciki rybne</p><p>z ksiazki kucharskiej &quot;Kuchnia zydowska&quot; C. Hyman</p><p></p><p>Skladniki:</p><p></p><p>sos:</p><p>5 lyzek wody</p><p>3 lyzki oliwy</p><p>posiekana cebula</p><p>zmiazdzony zabek czosnku</p><p>1/2 lyzeczki papryki</p><p>1/2 lyzeczki kminu rzymskiego</p><p>szczypta chili</p><p>3 duze pomidory, bez skory i pestek, drobno pokrojone*</p><p>sok z polowy cytryny</p><p></p><p>- skladniki do sosu, wymieszac, przelozyc do duzej patelni (takiej, zeby zmiescily sie wszystkie pulpety obok siebie)**</p><p>- zagotowac</p><p>- gotowac sos na wolnym ogniu przez 10-15 minut</p><p> </p><p>pulpeciki:</p><p>450 g posiekanej bialej ryby</p><p>szczypta szafranu, namoczona w goracej wodzie</p><p>starta skorka z jednej cytryny</p><p>sol </p><p>pieprz</p><p>ubite widelcem jajko</p><p>lyzka posiekanej zielonej pietruszki lub kolendry</p><p>75 g maki macowej</p><p></p><p>- wymieszac wszystkie skladniki</p><p>- uformowac pulpeciki wielkosci orzecha wloskiego</p><p>- przelozyc do sosu, gotowac w sosie 15 minut, w polowie tego czasu obrocic pulpeciki</p><p>- podawac z ryzem lub kuskusem</p><p></p><p>* uzylam puszki pomidorow</p><p>** co do sosu, to najpierw posmazylam na oliwie przyprawy, zeszklilam czosnek i cebule, a dopiero pozniej dodalam pozostale skladniki</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kornasia, post: 837641, member: 9163"] Marokanskie pulpeciki rybne z ksiazki kucharskiej "Kuchnia zydowska" C. Hyman Skladniki: sos: 5 lyzek wody 3 lyzki oliwy posiekana cebula zmiazdzony zabek czosnku 1/2 lyzeczki papryki 1/2 lyzeczki kminu rzymskiego szczypta chili 3 duze pomidory, bez skory i pestek, drobno pokrojone* sok z polowy cytryny - skladniki do sosu, wymieszac, przelozyc do duzej patelni (takiej, zeby zmiescily sie wszystkie pulpety obok siebie)** - zagotowac - gotowac sos na wolnym ogniu przez 10-15 minut pulpeciki: 450 g posiekanej bialej ryby szczypta szafranu, namoczona w goracej wodzie starta skorka z jednej cytryny sol pieprz ubite widelcem jajko lyzka posiekanej zielonej pietruszki lub kolendry 75 g maki macowej - wymieszac wszystkie skladniki - uformowac pulpeciki wielkosci orzecha wloskiego - przelozyc do sosu, gotowac w sosie 15 minut, w polowie tego czasu obrocic pulpeciki - podawac z ryzem lub kuskusem * uzylam puszki pomidorow ** co do sosu, to najpierw posmazylam na oliwie przyprawy, zeszklilam czosnek i cebule, a dopiero pozniej dodalam pozostale skladniki Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Marokanskie pulpeciki rybne*
Top
Bottom