Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Marraquetas
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Jeska" data-source="post: 958683" data-attributes="member: 18831"><p>Margot, te bulki sa niesamowicie pyszne. Ja pieke bulki od kilku miesiecy i z reka na sercu powiem, ze takich dobrych jeszcze nie upieklam. Co prawda to byly moje pierwsze bulki na zakwasie, zawsze pieklam bulki na drozdzach a chleby na zakwasie. Nie jestem pewna czy to ten zakwas zrobil taka roznice czy po prostu proporcje skladnikow, w kazdym badz razie marraquetas przeszly moje oczekiwania. Czesc zjadl maz, czesc zostala dla chlopcow na dzis, a reszte zamrozilam. Ciekawa jestem jak beda sie &quot;starzec&quot;. Przezornie zrobilam z podwojnej porcji, wiec wyszlo mi ich ze dwa tuziny. Nie mialam takiego sprytnego patyczka do zrobienia wglebien, wiec po prostu posluzylam sie ostrym nozem i zrobilam i dosc glebokie naciecia przed upieczeniem.</p><p></p><p>Wspaniale. Goraco polecam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jeska, post: 958683, member: 18831"] Margot, te bulki sa niesamowicie pyszne. Ja pieke bulki od kilku miesiecy i z reka na sercu powiem, ze takich dobrych jeszcze nie upieklam. Co prawda to byly moje pierwsze bulki na zakwasie, zawsze pieklam bulki na drozdzach a chleby na zakwasie. Nie jestem pewna czy to ten zakwas zrobil taka roznice czy po prostu proporcje skladnikow, w kazdym badz razie marraquetas przeszly moje oczekiwania. Czesc zjadl maz, czesc zostala dla chlopcow na dzis, a reszte zamrozilam. Ciekawa jestem jak beda sie "starzec". Przezornie zrobilam z podwojnej porcji, wiec wyszlo mi ich ze dwa tuziny. Nie mialam takiego sprytnego patyczka do zrobienia wglebien, wiec po prostu posluzylam sie ostrym nozem i zrobilam i dosc glebokie naciecia przed upieczeniem. Wspaniale. Goraco polecam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Marraquetas
Top
Bottom