Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Marynarski garnek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1613165" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Marynarski garnek</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]95370[/ATTACH]</p><p></p><p>500 g marchewki</p><p>750 g ziemniaków</p><p>cebula</p><p>olej do smażenia</p><p>2 łyżki mąki</p><p>800 ml rosołu</p><p>600 g rybnego fileta</p><p>Sok z połowy cytryny</p><p>Pęczek koperku</p><p>100 ml śmietany</p><p>2 łyżeczki chrzanu</p><p>1 łyżka kaparów</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>1. Ziemniaki obieramy i kroimy w większą kostkę. Marchew kroimy w talarki . Cebulę siekamy w drobną kostkę.</p><p>2. Pokrojone warzywa smażymy na oleju (5 minut), posypujemy mąką , zalewamy rosołem i pod przykryciem dusimy 15 minut.</p><p>3. Rybę kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny. Solimy i pieprzymy.</p><p>4. Chrzan mieszamy że śmietaną.</p><p>5. Do duszących się warzyw dodajemy rybę, chrzan, kapary. Delikatnie mieszamy i pod przykryciem dusimy jeszcze przez 5 minut. Na koniec posypujemy posiekanym koperkiem.</p><p></p><p>Ps 1 Przepis na 4 osoby, a jedna porcja zawiera ok 400 kcal.</p><p>Ps 2 Przepis pochodzi z książki Fischgerichte für Genießer - Würziger Matrosen-Topf.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1613165, member: 140"] [SIZE=14][B]Marynarski garnek[/B][/SIZE] [ATTACH=full]95370[/ATTACH] 500 g marchewki 750 g ziemniaków cebula olej do smażenia 2 łyżki mąki 800 ml rosołu 600 g rybnego fileta Sok z połowy cytryny Pęczek koperku 100 ml śmietany 2 łyżeczki chrzanu 1 łyżka kaparów sól i pieprz 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w większą kostkę. Marchew kroimy w talarki . Cebulę siekamy w drobną kostkę. 2. Pokrojone warzywa smażymy na oleju (5 minut), posypujemy mąką , zalewamy rosołem i pod przykryciem dusimy 15 minut. 3. Rybę kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny. Solimy i pieprzymy. 4. Chrzan mieszamy że śmietaną. 5. Do duszących się warzyw dodajemy rybę, chrzan, kapary. Delikatnie mieszamy i pod przykryciem dusimy jeszcze przez 5 minut. Na koniec posypujemy posiekanym koperkiem. Ps 1 Przepis na 4 osoby, a jedna porcja zawiera ok 400 kcal. Ps 2 Przepis pochodzi z książki Fischgerichte für Genießer - Würziger Matrosen-Topf. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Marynarski garnek
Top
Bottom