Marynowana cebulka - biała i czerwona

Marcepani

Member
Paź 17, 2010
60
0
0
Marynowane cebulki

50 dag małej cebulki - może być biała, albo czerwona.
2 szklanki wody
1/2 szklanka octu
2 łyżki cukru,
łyżka soli
2 listki laurowe, kilka ziaren pieprzu
i ziela angielskiego


Obrane cebulki wkładamy do słoików.
Przygotowujemy marynatę z podanych składników. Wystudzoną zalewamy cebulki.
Zakręcone słoiki wstawiamy do gorącej wody i gotujemy około 10 min. od momentu zawrzenia wody.


Cebulki to świetny dodatek do dań, do sałatek, lub jako zakąska.
 

Załączniki

  • cebulki_win.jpg
    cebulki_win.jpg
    189 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy