- Paź 17, 2010
- 60
- 0
- 0
Marynowane cebulki
50 dag małej cebulki - może być biała, albo czerwona.
2 szklanki wody
1/2 szklanka octu
2 łyżki cukru,
łyżka soli
2 listki laurowe, kilka ziaren pieprzu
i ziela angielskiego
Obrane cebulki wkładamy do słoików.
Przygotowujemy marynatę z podanych składników. Wystudzoną zalewamy cebulki.
Zakręcone słoiki wstawiamy do gorącej wody i gotujemy około 10 min. od momentu zawrzenia wody.
Cebulki to świetny dodatek do dań, do sałatek, lub jako zakąska.
50 dag małej cebulki - może być biała, albo czerwona.
2 szklanki wody
1/2 szklanka octu
2 łyżki cukru,
łyżka soli
2 listki laurowe, kilka ziaren pieprzu
i ziela angielskiego
Obrane cebulki wkładamy do słoików.
Przygotowujemy marynatę z podanych składników. Wystudzoną zalewamy cebulki.
Zakręcone słoiki wstawiamy do gorącej wody i gotujemy około 10 min. od momentu zawrzenia wody.
Cebulki to świetny dodatek do dań, do sałatek, lub jako zakąska.