Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Marynowana cukinia
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Marga" data-source="post: 1404" data-attributes="member: 45"><p>Składniki dla 4 –6 osob:</p><p></p><p>500 g cukini</p><p>oliwka z oliwek</p><p>ocet z wina białego lub z jabłek</p><p>czosnek</p><p>natka pietruszki bądź bazylia</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p> </p><p>1. Cukinię pokroić w plasterki około 0,5 cm grubości. Obsmażyć w oliwie z oliwek (z każdej strony około 1 - 2 minut). Ostudzić na ręczniku papierowym. </p><p>2. Układać warstwami w naczyniu bądź pojemniku z pokrywką. Każdą warstwę lekko posolić i popierzyć, skropić (lekko) octem z wina białego lub z jabłek (żadnej esencji) i posypać czosnkiem pokrojonym w cieniutkie plasterki i posiekaną natką pietruszki bądź bazylią.</p><p></p><p> </p><p>Przechowywać w lodowce. Podawać z bagietką na pierwsze danie lub jako dodatek do grillowanego mięsa.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Marga, post: 1404, member: 45"] Składniki dla 4 –6 osob: 500 g cukini oliwka z oliwek ocet z wina białego lub z jabłek czosnek natka pietruszki bądź bazylia sól, pieprz 1. Cukinię pokroić w plasterki około 0,5 cm grubości. Obsmażyć w oliwie z oliwek (z każdej strony około 1 - 2 minut). Ostudzić na ręczniku papierowym. 2. Układać warstwami w naczyniu bądź pojemniku z pokrywką. Każdą warstwę lekko posolić i popierzyć, skropić (lekko) octem z wina białego lub z jabłek (żadnej esencji) i posypać czosnkiem pokrojonym w cieniutkie plasterki i posiekaną natką pietruszki bądź bazylią. Przechowywać w lodowce. Podawać z bagietką na pierwsze danie lub jako dodatek do grillowanego mięsa. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Marynowana cukinia
Top
Bottom