Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Marynowana feta i nie tylko....*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Pysia" data-source="post: 539119" data-attributes="member: 653"><p>Pokazuję takie moje przekąski, które mam często w lodówce, wyjadam je z chrupiącym pieczywem , bo łatwo nim do ostatniej kropelki zjeść oliwę. Bardzo dobre na imprezkę. </p><p>Feta marynowana </p><p>pokroić kawałek fety w kostkę, ułożyć w naczyniu , dodać pokrojony drobno czosnek , suszone pomidory, zioła, zalać oliwą z oliwek, włożyć do lodówki na dwa dni. Można dać inne dodatki np. oliwki, papryczki.</p><p></p><p>Feta marynowana z szynką</p><p>pokroić w paseczki kawałek fety, zawinąć w plasterki szynki szwardzwaldzkiej , ułożyć w naczyniu, zalać oliwą z oliwek, włożyć do lodówki na dwa dni.</p><p> </p><p>Ostatnie to krewetki zrobione z surimi ( tak pisało na opakowaniu, kupiłam u sąsiadów - Czechów) , załam je oliwą z ziołami i czosnkiem.</p><p></p><p>Oliwa nabiera aromatu czosnku,pomidorów, ziół i szynki. Jeżeli jej zostanie można jej użyć jako sosu do sałatki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pysia, post: 539119, member: 653"] Pokazuję takie moje przekąski, które mam często w lodówce, wyjadam je z chrupiącym pieczywem , bo łatwo nim do ostatniej kropelki zjeść oliwę. Bardzo dobre na imprezkę. Feta marynowana pokroić kawałek fety w kostkę, ułożyć w naczyniu , dodać pokrojony drobno czosnek , suszone pomidory, zioła, zalać oliwą z oliwek, włożyć do lodówki na dwa dni. Można dać inne dodatki np. oliwki, papryczki. Feta marynowana z szynką pokroić w paseczki kawałek fety, zawinąć w plasterki szynki szwardzwaldzkiej , ułożyć w naczyniu, zalać oliwą z oliwek, włożyć do lodówki na dwa dni. Ostatnie to krewetki zrobione z surimi ( tak pisało na opakowaniu, kupiłam u sąsiadów - Czechów) , załam je oliwą z ziołami i czosnkiem. Oliwa nabiera aromatu czosnku,pomidorów, ziół i szynki. Jeżeli jej zostanie można jej użyć jako sosu do sałatki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Marynowana feta i nie tylko....*
Top
Bottom