- Mar 6, 2008
- 1,831
- 1
- 0
-50 dag białej kapusty
-50 dag papryki (daję czerwoną)
-30dag cebuli
-50 dag twardych pomidorów
-20 dag kwaśnych jabłek
-sól (daję 2 łyżki)
-cukier (daję 1 łyżkę)
zalewa:
3 szklanki wody
6-7 łyżek octu 10%
pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
edit: ilość zalewy wystarcza na podwójną ilość składników
Kapustę oczyścić, wypłukać, poszatkować i posolić. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w talarki.
Umyte jabłka pokroić w słupki. Paprykę umyć, oczyścić z pestek i pokroić w paski, zanurzyć
na 3-5 min. w gorącej wodzie i ostudzić, a następnie odsączyc z wody.Pomidory umyć i pokroić w talarki.
Warzywa wymieszać
i włożyć do wyparzonych słoików. Zalać gorącą zalewą sporządzoną z wody, octu i przypraw.
Pasteryzować 20 min.
-50 dag papryki (daję czerwoną)
-30dag cebuli
-50 dag twardych pomidorów
-20 dag kwaśnych jabłek
-sól (daję 2 łyżki)
-cukier (daję 1 łyżkę)
zalewa:
3 szklanki wody
6-7 łyżek octu 10%
pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
edit: ilość zalewy wystarcza na podwójną ilość składników
Kapustę oczyścić, wypłukać, poszatkować i posolić. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w talarki.
Umyte jabłka pokroić w słupki. Paprykę umyć, oczyścić z pestek i pokroić w paski, zanurzyć
na 3-5 min. w gorącej wodzie i ostudzić, a następnie odsączyc z wody.Pomidory umyć i pokroić w talarki.
Warzywa wymieszać
i włożyć do wyparzonych słoików. Zalać gorącą zalewą sporządzoną z wody, octu i przypraw.
Pasteryzować 20 min.
Ostatnią edycję dokonał moderator: