Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marynowana sałatka warzywna.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mariaanna" data-source="post: 1160582" data-attributes="member: 8029"><p>-50 dag białej kapusty</p><p>-50 dag papryki (daję czerwoną)</p><p>-30dag cebuli</p><p>-50 dag twardych pomidorów</p><p>-20 dag kwaśnych jabłek</p><p>-sól (daję 2 łyżki)</p><p>-cukier (daję 1 łyżkę)</p><p> </p><p>zalewa:</p><p> 3 szklanki wody</p><p> 6-7 łyżek octu 10%</p><p> pieprz </p><p> ziele angielskie</p><p> liść laurowy</p><p></p><p>edit: ilość zalewy wystarcza na podwójną ilość składników</p><p></p><p> Kapustę oczyścić, wypłukać, poszatkować i posolić. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w talarki.</p><p>Umyte jabłka pokroić w słupki. Paprykę umyć, oczyścić z pestek i pokroić w paski, zanurzyć </p><p> na 3-5 min. w gorącej wodzie i ostudzić, a następnie odsączyc z wody.Pomidory umyć i pokroić w talarki.</p><p> Warzywa wymieszać</p><p> i włożyć do wyparzonych słoików. Zalać gorącą zalewą sporządzoną z wody, octu i przypraw.</p><p> Pasteryzować 20 min.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mariaanna, post: 1160582, member: 8029"] -50 dag białej kapusty -50 dag papryki (daję czerwoną) -30dag cebuli -50 dag twardych pomidorów -20 dag kwaśnych jabłek -sól (daję 2 łyżki) -cukier (daję 1 łyżkę) zalewa: 3 szklanki wody 6-7 łyżek octu 10% pieprz ziele angielskie liść laurowy edit: ilość zalewy wystarcza na podwójną ilość składników Kapustę oczyścić, wypłukać, poszatkować i posolić. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w talarki. Umyte jabłka pokroić w słupki. Paprykę umyć, oczyścić z pestek i pokroić w paski, zanurzyć na 3-5 min. w gorącej wodzie i ostudzić, a następnie odsączyc z wody.Pomidory umyć i pokroić w talarki. Warzywa wymieszać i włożyć do wyparzonych słoików. Zalać gorącą zalewą sporządzoną z wody, octu i przypraw. Pasteryzować 20 min. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marynowana sałatka warzywna.
Top
Bottom