- Maj 17, 2008
- 908
- 0
- 0
Przepis znalazłam na recipezaar - ale widziałam, że przewijał się też w innych miejscach. W innych przepisach występował też kumin, więc dodałam do tego - dziś sobie podjadam - ostre są bardzo, ale takie właśnie lubię
Pół szklanki octu (ja użyłam jabłkowego)
pół szklanki wody
ćwierć szklanki cukru
2 łyżeczki soli
ćwierć łyżeczki pieprzu
szczypta kuminu
Ugotowane buraki (w przepisie było 2 szklanki, ale zalewy starczyło na kilogram
Zalewę zagotować, zalać nią buraki i zostawić na min 12 h. Zjeść

Pół szklanki octu (ja użyłam jabłkowego)
pół szklanki wody
ćwierć szklanki cukru
2 łyżeczki soli
ćwierć łyżeczki pieprzu
szczypta kuminu
Ugotowane buraki (w przepisie było 2 szklanki, ale zalewy starczyło na kilogram

Zalewę zagotować, zalać nią buraki i zostawić na min 12 h. Zjeść
