Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Marynowane cukinie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marghe" data-source="post: 140546" data-attributes="member: 160"><p>Spodobał mi sie ten pomysł, wiec go Wam tłumaczę.</p><p>sama zrobię to niedługo i doniose jak wyszło</p><p></p><p>450 g cukini</p><p>100 g cebuli</p><p>czosnek </p><p>pól kostki rosołowej (hehe)</p><p>świeza lub suszona mięta</p><p>ciut mąki </p><p>1 łyżeczka cukru</p><p>3 łyzki octu winnego</p><p>sol</p><p>pieprz</p><p>oliva</p><p></p><p>Cukinie pokroić w cienkie plasterki. Obtoczyć w mące. Nadmiar maki otrzepać.</p><p>Smazyć cukinie w 1/2 szklanki oliwy / oleju. Osuszyć na reczniku papierowym. Doprawić solą i pieprzem. Przełozyć do miseczki.</p><p>Wylać olej, w którym smażona była cukinia i na tę samą patelnie wlać 3 łzyki oliwy / oleju – wrzucic posiekaną cebulę i posiekany ząbek czosnku. Obsmażyć. Wlać 3 łyzki octu i wkruszyć kostkę, dodac cukier i szczyptę mięty . Poddusić 5 – 6 minut. Wrząca zalewą zalać cukinie. Odstawic na min 2 h.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marghe, post: 140546, member: 160"] Spodobał mi sie ten pomysł, wiec go Wam tłumaczę. sama zrobię to niedługo i doniose jak wyszło 450 g cukini 100 g cebuli czosnek pól kostki rosołowej (hehe) świeza lub suszona mięta ciut mąki 1 łyżeczka cukru 3 łyzki octu winnego sol pieprz oliva Cukinie pokroić w cienkie plasterki. Obtoczyć w mące. Nadmiar maki otrzepać. Smazyć cukinie w 1/2 szklanki oliwy / oleju. Osuszyć na reczniku papierowym. Doprawić solą i pieprzem. Przełozyć do miseczki. Wylać olej, w którym smażona była cukinia i na tę samą patelnie wlać 3 łzyki oliwy / oleju – wrzucic posiekaną cebulę i posiekany ząbek czosnku. Obsmażyć. Wlać 3 łyzki octu i wkruszyć kostkę, dodac cukier i szczyptę mięty . Poddusić 5 – 6 minut. Wrząca zalewą zalać cukinie. Odstawic na min 2 h. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Marynowane cukinie
Top
Bottom