Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marynowane mini marchewki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 757594" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Marynowane mini marchewki</strong></p><p></p><p>Źródło przepisu - &quot;Nalewki i przetwory&quot; ( Lubię gotować nr 8/2008)</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>40 dag mini marchewek</p><p>1 papryka żółta lub zielona</p><p>1 duża cebula</p><p>1/2 szklanki octu spirytusowego ( dałam mniej) </p><p>1/4 szklanki oliwy</p><p>3/4 szklanki cukru</p><p>mała puszka krojonych pomidorów bez skórki</p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Marchewki ugotować do miękkości ( powinny być jędrne). Odcedzić, przełożyć do miski.</p><p>Dodać pokrojoną w paski paprykę i cebulę pokrojoną w piórka.</p><p>W rondelku wymieszać ocet, oliwę, cukier i pomidory. Podgrzewać do zagotowania, gotować 1 minutę.</p><p>Marchewki zalać gorącą marynatą. </p><p>Podawać natychmiast lub po schłodzeniu.</p><p>W szczelnym naczyniu można przechowywać do 4 dni.</p><p>Przełożone do słoików i zapasteryzowane mogą być przechowywane do około 6 tygodni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 757594, member: 1024"] [B]Marynowane mini marchewki[/B] Źródło przepisu - "Nalewki i przetwory" ( Lubię gotować nr 8/2008) [B]Składniki:[/B] 40 dag mini marchewek 1 papryka żółta lub zielona 1 duża cebula 1/2 szklanki octu spirytusowego ( dałam mniej) 1/4 szklanki oliwy 3/4 szklanki cukru mała puszka krojonych pomidorów bez skórki [B]Wykonanie:[/B] Marchewki ugotować do miękkości ( powinny być jędrne). Odcedzić, przełożyć do miski. Dodać pokrojoną w paski paprykę i cebulę pokrojoną w piórka. W rondelku wymieszać ocet, oliwę, cukier i pomidory. Podgrzewać do zagotowania, gotować 1 minutę. Marchewki zalać gorącą marynatą. Podawać natychmiast lub po schłodzeniu. W szczelnym naczyniu można przechowywać do 4 dni. Przełożone do słoików i zapasteryzowane mogą być przechowywane do około 6 tygodni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marynowane mini marchewki
Top
Bottom