Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Marynowane oliwki czosnkowe z fetą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1509183" data-attributes="member: 2721"><p>Oliwki z fetą, podane ze świeżym pieczywem, są idealne jako przystawka lub mała przekąska do wina. Mogą być także podane w roli sałatki do dań kuchni śródziemnomorskiej. Proporcje zielonych oliwek do czarnych są w zasadzie dowolne i zależą wyłącznie od naszych upodobań.</p><p></p><p>[ATTACH=full]87799[/ATTACH]</p><p></p><p>200 g oliwek zielonych</p><p>100 g oliwek czarnych</p><p>150 g sera feta</p><p>4 duże ząbki czosnku</p><p>4 posiekane liście bazylii</p><p>1 łyżka siekanej natki pietruszki</p><p>1/2 łyżeczki tymianku</p><p>1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu (do smaku)</p><p>1 szczypta chilli w płatkach</p><p>100 ml oleju o neutralnym smaku - u mnie olej z pestek winogron</p><p></p><p></p><p>Oliwki odcedzić z zalewy. Wymieszać dokładne z olejem, przyprawami i obranym, drobno posiekanym czosnkiem.</p><p>Dodać pokrojony w kostkę ser feta. Wymieszać delikatnie.</p><p>Odstawić do lodówki na kilka godzin (np. na noc) by smaki się połączyły.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1509183, member: 2721"] Oliwki z fetą, podane ze świeżym pieczywem, są idealne jako przystawka lub mała przekąska do wina. Mogą być także podane w roli sałatki do dań kuchni śródziemnomorskiej. Proporcje zielonych oliwek do czarnych są w zasadzie dowolne i zależą wyłącznie od naszych upodobań. [ATTACH=full]87799[/ATTACH] 200 g oliwek zielonych 100 g oliwek czarnych 150 g sera feta 4 duże ząbki czosnku 4 posiekane liście bazylii 1 łyżka siekanej natki pietruszki 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu (do smaku) 1 szczypta chilli w płatkach 100 ml oleju o neutralnym smaku - u mnie olej z pestek winogron Oliwki odcedzić z zalewy. Wymieszać dokładne z olejem, przyprawami i obranym, drobno posiekanym czosnkiem. Dodać pokrojony w kostkę ser feta. Wymieszać delikatnie. Odstawić do lodówki na kilka godzin (np. na noc) by smaki się połączyły. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Marynowane oliwki czosnkowe z fetą
Top
Bottom