Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Marynowane patisony z twarożkiem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1383214" data-attributes="member: 2721"><p>[ATTACH=full]79367[/ATTACH]</p><p></p><p>1 słoik małych marynowanych patisonów</p><p>250 g gładkiego, 3 -krotnie mielonego twarogu</p><p>2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>sól i czarny pieprz do smaku</p><p></p><p>wykrawacz do kulek z warzyw</p><p></p><p></p><p><strong>1.</strong> Z patisonów wykrawamy środek za pomocą wykrawacza do kulek z warzyw tak, aby otrzymać małe miseczki.</p><p></p><p><strong>2.</strong> Jeśli kupiony przez nas twaróg nie jest gładki, mielemy go w malakserze.</p><p></p><p>Ser mieszamy z koncentratem pomidorowym i przeciśniętym ząbkiem czosnku. Doprawiamy do smaku czarnym pieprzem i solą.</p><p></p><p><strong>3.</strong> Za pomocą szprycy do kremów do tortów napełniamy ozdobnie miseczki z patisonów (można to zrobić także łyżeczką do kawy).</p><p></p><p>Dekorujemy dowolnie, np. kawałkiem konserwowego ogórka, konserwowej papryki, kaparem, natką pietruszki lub koperkiem.</p><p></p><p>Wykrojone kawałki patisonów można drobno posiekać, zmieszać z masą twarogową i wykorzystać jako pastę do pieczywa.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1383214, member: 2721"] [ATTACH=full]79367[/ATTACH] 1 słoik małych marynowanych patisonów 250 g gładkiego, 3 -krotnie mielonego twarogu 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku sól i czarny pieprz do smaku wykrawacz do kulek z warzyw [B]1.[/B] Z patisonów wykrawamy środek za pomocą wykrawacza do kulek z warzyw tak, aby otrzymać małe miseczki. [B]2.[/B] Jeśli kupiony przez nas twaróg nie jest gładki, mielemy go w malakserze. Ser mieszamy z koncentratem pomidorowym i przeciśniętym ząbkiem czosnku. Doprawiamy do smaku czarnym pieprzem i solą. [B]3.[/B] Za pomocą szprycy do kremów do tortów napełniamy ozdobnie miseczki z patisonów (można to zrobić także łyżeczką do kawy). Dekorujemy dowolnie, np. kawałkiem konserwowego ogórka, konserwowej papryki, kaparem, natką pietruszki lub koperkiem. Wykrojone kawałki patisonów można drobno posiekać, zmieszać z masą twarogową i wykorzystać jako pastę do pieczywa. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Marynowane patisony z twarożkiem*
Top
Bottom