Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Marynowane uda drobiowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1610956" data-attributes="member: 1142"><p>Wpisuje dla Ker. Wlasciwie to zaden konkretny przepis. Biore uda kurczaka bez kosci i skory (plaskie), ok 2kg i zanurzam/pokrywam marynata. Zostawiam w lodowce na dzien lub dwa. Uda griluje ok.5-7 min z kazdej strony. Uda bez kosci i skory grilluja sie szybko, bo kawalki miesa sa plaskie, jednak pozostaja soczyste w srodku.</p><p></p><p>Marynaty sporzadzam z:</p><p></p><p><strong>soku z cytryny lub limonki</strong></p><p><strong>oliwy z oliwek lub oleju awokado</strong></p><p><strong>czosnku</strong></p><p><strong>ziol (suszonych i swiezych) i mieszanek przypraw lub past aromatycznych</strong></p><p><strong>musztardy, np. z cala gorczyca (okazjonalnie)</strong></p><p></p><p>Dodaje rowniez kefir, maslanke lub jogurt, ale nie zawsze. Na przyklad, lubie mieszac kefir z baasar lub mieszanka tandoori.</p><p></p><p>Bardziej konkretnie, na uda w stylu tex-mex lub cajun, na 2kg gotowego miesa:</p><p></p><p><strong>sok z 3-5 limonek</strong></p><p><strong>3-5 lyzki oleju awokado</strong></p><p><strong>5 zabkow czosnku, zmiazdzonych</strong></p><p><strong>3-5 lyzek domowej przyprawy Fajita, Cajun lub pasty chipotle (lub chipotle chile en adobo)</strong></p><p><strong>3 lyzki posiekanej drobno swiezej kolendry</strong></p><p><strong>sol (jesli mieszanki przypraw czy pasty jej nie zawieraja)</strong></p><p><strong></strong></p><p></p><p></p><p>Marynuje, potem grilluje. Czesto podaje takie uda z salsa mango-awokado.</p><p></p><p>edit: czasem rowniez dodaje starty swiezy imbir, przygotowujac drob w azjatyckich smakach szczegolnie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1610956, member: 1142"] Wpisuje dla Ker. Wlasciwie to zaden konkretny przepis. Biore uda kurczaka bez kosci i skory (plaskie), ok 2kg i zanurzam/pokrywam marynata. Zostawiam w lodowce na dzien lub dwa. Uda griluje ok.5-7 min z kazdej strony. Uda bez kosci i skory grilluja sie szybko, bo kawalki miesa sa plaskie, jednak pozostaja soczyste w srodku. Marynaty sporzadzam z: [B]soku z cytryny lub limonki oliwy z oliwek lub oleju awokado czosnku ziol (suszonych i swiezych) i mieszanek przypraw lub past aromatycznych musztardy, np. z cala gorczyca (okazjonalnie)[/B] Dodaje rowniez kefir, maslanke lub jogurt, ale nie zawsze. Na przyklad, lubie mieszac kefir z baasar lub mieszanka tandoori. Bardziej konkretnie, na uda w stylu tex-mex lub cajun, na 2kg gotowego miesa: [B]sok z 3-5 limonek 3-5 lyzki oleju awokado 5 zabkow czosnku, zmiazdzonych 3-5 lyzek domowej przyprawy Fajita, Cajun lub pasty chipotle (lub chipotle chile en adobo) 3 lyzki posiekanej drobno swiezej kolendry sol (jesli mieszanki przypraw czy pasty jej nie zawieraja) [/B] Marynuje, potem grilluje. Czesto podaje takie uda z salsa mango-awokado. edit: czasem rowniez dodaje starty swiezy imbir, przygotowujac drob w azjatyckich smakach szczegolnie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Marynowane uda drobiowe
Top
Bottom