Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Marynowane utopenci
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 415426" data-attributes="member: 421"><p>Robiłam kilkakrotnie z innego przepisu.</p><p>Podawała go w necie Ewi.Jej teściowa jest rodowitą Słowaczką i od niej ma ten przepis.</p><p></p><p></p><p>Przygotować zalewę /z tej porcji wychodzą 3 słoiki litrowe/:</p><p>1,5 litra wody</p><p>1/2 litra octu</p><p>15 dag cukru</p><p>1 przyprawa do ogórków konserwowych /org. słowacka to DEKO/- wszystko zagotować i odstawić, niech trochę przestygnie.</p><p></p><p>1 kg parowek grubych /oryginalne słowackie to dietne spekacky /</p><p>pokroić w plastry /robi tak moja teściowa, gdyż twierdzi, ze smak się lepiej przegryzie, jeśli parówki będą pokrojone/, posiekać kilo cebuli, obrać 6 ząbków czosnku.</p><p></p><p>Do słoików układać kolejno: pieprz cały, po szczypcie pieprzu białego, kminku, papryki, majeranku, liść bobkowy, na to parówki, na to cebulkę -przekładać na zmianę, a na sama górę włożyć po 2 ząbki czosnku. Zalać zalewą, zakręcić, odstawić do lodówki na 3-4 dni. Im dłużej leżą, tym są lepsze. [ATTACH=full]4148[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 415426, member: 421"] Robiłam kilkakrotnie z innego przepisu. Podawała go w necie Ewi.Jej teściowa jest rodowitą Słowaczką i od niej ma ten przepis. Przygotować zalewę /z tej porcji wychodzą 3 słoiki litrowe/: 1,5 litra wody 1/2 litra octu 15 dag cukru 1 przyprawa do ogórków konserwowych /org. słowacka to DEKO/- wszystko zagotować i odstawić, niech trochę przestygnie. 1 kg parowek grubych /oryginalne słowackie to dietne spekacky / pokroić w plastry /robi tak moja teściowa, gdyż twierdzi, ze smak się lepiej przegryzie, jeśli parówki będą pokrojone/, posiekać kilo cebuli, obrać 6 ząbków czosnku. Do słoików układać kolejno: pieprz cały, po szczypcie pieprzu białego, kminku, papryki, majeranku, liść bobkowy, na to parówki, na to cebulkę -przekładać na zmianę, a na sama górę włożyć po 2 ząbki czosnku. Zalać zalewą, zakręcić, odstawić do lodówki na 3-4 dni. Im dłużej leżą, tym są lepsze. [ATTACH=full]4148[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Marynowane utopenci
Top
Bottom