Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sylwiuńka" data-source="post: 1096784" data-attributes="member: 27818"><p>Dziękuję wam przeogromnie! O tym że przed nałożeniem masy cukrowej trzeba położyć budyniowa albo maślaną nigdzie nie wyczytałam niestety. Żelatyny wydaje mi się że nie zagotowałam, mieszałam cały czas bojąc się bardziej że się przypali a nie zagotuje. Może dałam do niej za mało wody? No i masz racje- MĄKA! W żadnym przepisie jej nie ma- nie wiem dlaczego pomyślałam że to pomoże. Z tej masy którą mam można spokojnie robić kwiatki i figurki bo tego chyba nikt i tak nie je z tortu. </p><p></p><p>Nie mogę też u siebie w mieście kupić barwników! Patrzyłam na internecie polecane przez was (nie wiem już w jakim wątku) ale są one dość drogie- wiem że wydajne i dużo kolorów, ale jak na moje amatorskie zapędy to wystarczy mi czerwony żółty i niebieski ;D resztę sama kolorów mogę zrobić przecież. </p><p></p><p>Evenstar_Arwen- dzięki za link! wytłumaczone wszystko idealnie! Ja w przepisie miałam że plante trzeba rozpuścić i tylko 20 ml wody było. Spróbuję tej- może wyjdzie</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sylwiuńka, post: 1096784, member: 27818"] Dziękuję wam przeogromnie! O tym że przed nałożeniem masy cukrowej trzeba położyć budyniowa albo maślaną nigdzie nie wyczytałam niestety. Żelatyny wydaje mi się że nie zagotowałam, mieszałam cały czas bojąc się bardziej że się przypali a nie zagotuje. Może dałam do niej za mało wody? No i masz racje- MĄKA! W żadnym przepisie jej nie ma- nie wiem dlaczego pomyślałam że to pomoże. Z tej masy którą mam można spokojnie robić kwiatki i figurki bo tego chyba nikt i tak nie je z tortu. Nie mogę też u siebie w mieście kupić barwników! Patrzyłam na internecie polecane przez was (nie wiem już w jakim wątku) ale są one dość drogie- wiem że wydajne i dużo kolorów, ale jak na moje amatorskie zapędy to wystarczy mi czerwony żółty i niebieski ;D resztę sama kolorów mogę zrobić przecież. Evenstar_Arwen- dzięki za link! wytłumaczone wszystko idealnie! Ja w przepisie miałam że plante trzeba rozpuścić i tylko 20 ml wody było. Spróbuję tej- może wyjdzie [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom