Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="weerka" data-source="post: 1102799" data-attributes="member: 15547"><p>Monsai a z żelatyną próbowałaś?</p><p>Na pół litra śmietany daję 1,5-2 łyżeczki żelatyny.</p><p>Wrzucam żelatynę do szklanki i zalewam wodą tak żeby była cała zakryta i jeszcze ciut.Jak wchłonie wodę wstawiam do gorącego naczynia z wodą i mieszam aż się rozpuści.</p><p>Śmietanę ubijam tak ze 30 sekund aż zacznie lekko gestnieć.</p><p>Powolutku (wciąż ubijając) dolewam żelatynę i ubijam do momentu aż całkiem zgęstnieje.</p><p>Sprzęt do ubijania czyli mieszadła do miksera i miskę wrzucam na 10-15 minut do zamrażalnika a śmietanę kupuję przynajmniej dzień przed ubijaniem-musi postać w lodówie żeby się dobrze schłodzić.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="weerka, post: 1102799, member: 15547"] Monsai a z żelatyną próbowałaś? Na pół litra śmietany daję 1,5-2 łyżeczki żelatyny. Wrzucam żelatynę do szklanki i zalewam wodą tak żeby była cała zakryta i jeszcze ciut.Jak wchłonie wodę wstawiam do gorącego naczynia z wodą i mieszam aż się rozpuści. Śmietanę ubijam tak ze 30 sekund aż zacznie lekko gestnieć. Powolutku (wciąż ubijając) dolewam żelatynę i ubijam do momentu aż całkiem zgęstnieje. Sprzęt do ubijania czyli mieszadła do miksera i miskę wrzucam na 10-15 minut do zamrażalnika a śmietanę kupuję przynajmniej dzień przed ubijaniem-musi postać w lodówie żeby się dobrze schłodzić. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom