Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="miglietta" data-source="post: 1203796" data-attributes="member: 20728"><p>a ja dzisiaj zrobiłam taki torcik na Halloween. oj miałam z nim problemy. chciałam szybko zrobić, więc kupiłam gotową mieszankę ciasta z kremem. wsadziłam ciasto do piekarnika i nakazałam mężowi, żeby wyciągną, jak piekarnik zapiszczy, bo jechałam do mamy do szpitala. i to już pierwsza klęska - bo ciasto było niedopieczone. więc wsadziłam je jeszcze raz do piekarnika aby się dopiekło - niestety zrobił się tylko twardy zakalec. a więc wyrzuciłam i upiekłam zwykły biszkopt kakaowy. ucieszyłam się, że przynajmniej nie muszę robić kremu tylko wymieszać proszek z ubitą śmietaną. i tu następna klapa. chyba za długo ubijałam ten proszek z wodą, bo zrobiło się dość gęste i gdy wymieszałam ze śmietaną zrobiły się zgluty. a więc wylądowało to w koszu. dobrze, że miałam jeszcze trochę śmietany. ubiłam ją, dodałam trochę żelatyny, wkroiłam banany i - wyszło. nawet wszystkim smakował. a oto efekt końcowy</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="miglietta, post: 1203796, member: 20728"] a ja dzisiaj zrobiłam taki torcik na Halloween. oj miałam z nim problemy. chciałam szybko zrobić, więc kupiłam gotową mieszankę ciasta z kremem. wsadziłam ciasto do piekarnika i nakazałam mężowi, żeby wyciągną, jak piekarnik zapiszczy, bo jechałam do mamy do szpitala. i to już pierwsza klęska - bo ciasto było niedopieczone. więc wsadziłam je jeszcze raz do piekarnika aby się dopiekło - niestety zrobił się tylko twardy zakalec. a więc wyrzuciłam i upiekłam zwykły biszkopt kakaowy. ucieszyłam się, że przynajmniej nie muszę robić kremu tylko wymieszać proszek z ubitą śmietaną. i tu następna klapa. chyba za długo ubijałam ten proszek z wodą, bo zrobiło się dość gęste i gdy wymieszałam ze śmietaną zrobiły się zgluty. a więc wylądowało to w koszu. dobrze, że miałam jeszcze trochę śmietany. ubiłam ją, dodałam trochę żelatyny, wkroiłam banany i - wyszło. nawet wszystkim smakował. a oto efekt końcowy [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom