Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="lusia74" data-source="post: 1206128" data-attributes="member: 27920"><p>Justynko proszę bardzo</p><p>CZEKOLADOWA FANTAZJA</p><p> na tortownicę 24cm</p><p></p><p>200 ml majonezu</p><p>2 jajka</p><p>1 i 1/3 szkl mąki</p><p>1 szkl cukru</p><p>1/2 szkl mleka</p><p>4 łyżki kakao</p><p>1 łyżeczka cynamonu</p><p>1 i 1/2 łyżeczki sody</p><p>nutella słoiczek + bita śmietana na krem0,5l (1:1)</p><p>mielone orzechy laskowe</p><p> Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i cukier, a następnie: mąkę, mleko, majonez, kakao, cynamon, delikatnie wszystko mieszając. Na końcu dodajemy sodę. Wylewamy ciasto na wysmarowaną tłuszczem i posypaną kaszą manną formę. Pieczemy w temp. 180st.C przez 50 min. Przestudzone ciasto kroimy na pół i smarujemy nutellą wymieszaną z bitą śmietaną.</p><p></p><p>Ja daje majonez koronny z biedronki bo te społemowskie u mnie to ketrzyński czy kielecki gdzie indziej są za cięzkie i zakalec wychodzi,I jak piekę sama fantazję to nie daje nutelli za smietaną bo dla mnie jest za słodko ale wkladm do ciasta cząstki pomarańczy czy mandarynek , mozna dodac samej skórki pomaranczowej pyszne jest wtedy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lusia74, post: 1206128, member: 27920"] Justynko proszę bardzo CZEKOLADOWA FANTAZJA na tortownicę 24cm 200 ml majonezu 2 jajka 1 i 1/3 szkl mąki 1 szkl cukru 1/2 szkl mleka 4 łyżki kakao 1 łyżeczka cynamonu 1 i 1/2 łyżeczki sody nutella słoiczek + bita śmietana na krem0,5l (1:1) mielone orzechy laskowe Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i cukier, a następnie: mąkę, mleko, majonez, kakao, cynamon, delikatnie wszystko mieszając. Na końcu dodajemy sodę. Wylewamy ciasto na wysmarowaną tłuszczem i posypaną kaszą manną formę. Pieczemy w temp. 180st.C przez 50 min. Przestudzone ciasto kroimy na pół i smarujemy nutellą wymieszaną z bitą śmietaną. Ja daje majonez koronny z biedronki bo te społemowskie u mnie to ketrzyński czy kielecki gdzie indziej są za cięzkie i zakalec wychodzi,I jak piekę sama fantazję to nie daje nutelli za smietaną bo dla mnie jest za słodko ale wkladm do ciasta cząstki pomarańczy czy mandarynek , mozna dodac samej skórki pomaranczowej pyszne jest wtedy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom